Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/11/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Στρατούλη στο ράδιο 9, σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ράδιο 9 (στον Χάρη Μπότσαρη, σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση συνεργασίας των μνημονιακών δυνάμεων, παρά το φωτοστέφανο που της έχουν φορέσει οι δυνάμεις του συστήματος και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει τις βάρβαρες πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.  Θα προωθήσει την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, του πιο αντιλαϊκού προϋπολογισμού στην ιστορία της χώρας μας, και θα υπογράψει τη νέα δανειακή αποικιοκρατική σύμβαση με την τρόικα και το νέο ακόμα σκληρότερο μνημόνιο που θα τη συνοδεύει, με τα οποία η φτώχεια και η ανεργία θα φτάσουν σε ουράνια ύψη.

Επομένως για μας η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ είναι μια κυβέρνηση της τρόικας, της Μέρκελ και του Σαρκοζί, των τραπεζών και της πλουτοκρατίας, του ντόπιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και όχι μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε από τον Ελληνικό λαό για να τον υπηρετήσει. Γιʼ αυτό θα αντιπαρατεθούμε σκληρά και με αυτή και με τις αντικοινωνικές πολιτικές της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει για μία νέα ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για την ανατροπή κι αυτής της κυβέρνησης, αρχίζοντας με τη συμμετοχή και τη στήριξή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία τη Δευτέρα 14/11 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Επίσης θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά για τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς και για μία θετική εναλλακτική διέξοδο για τη χώρα μας με ορίζοντα το

To Γραφείο Τύπου