Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/11/2011

Απλήρωτοι παραμένουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί - Ερώτηση του βουλευτή, Τ.Κουράκη προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 Για άλλη μια ακαδημαϊκή  χρονιά το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αδιαφορεί για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στην πλειονότητα τους οι εκπαιδευτικοί αυτοί αναγκάζονται να μετακομίσουν μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους για να υπηρετήσουν τη θέση τους στην εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί όμως αδυνατούν σε αυτή τη φάση πλέον της ζωής τους να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως ενοίκιο, θέρμανση και σίτιση. Το Υπουργείο κάθε φορά που γίνεται νύξη από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών επικαλείται γραφειοκρατικά εμπόδια και δεν προβαίνει στην πληρωμή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί βέβαια ότι αν συνεχίσει το Υπουργείο να αδιαφορεί για την επιβίωση αυτών των εκπαιδευτικών, οι ίδιοι και οι συνδικαλιστικοί τους φορείς ετοιμάζουν επισχέσεις εργασίας η οποία θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το Υπουργείο οφείλει, λοιπόν, να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας έτσι ώστε να αποφευχθούν οι όποιες ανωμαλίες που δεν οφείλονται στους εκπαιδευτικούς αλλά στην ίδια την ηγεσία του Υπουργείου.

Επειδή η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαρτάται άμεσα από την ομαλότητα της ζωής των εκπαιδευτικών .

Επειδή το Υπουργείο οφείλει να σέβεται το προσωπικό το οποίο απασχολεί και να μην το οδηγεί στα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

Θα προχωρήσετε άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και θα συνεχίστε την ομαλή ροή της μισθοδοσίας τους έτσι ώστε να μην δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα στους ίδιους και στις οικογένειες τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Τάσος Κουράκης