Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/11/2011

Δήλωση του Γιάννη Μπασκόζου, συντονιστή του Τμήματος Υγείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, για τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την υγεία

Την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης στον τομέα της υγείας επαγγέλθηκε ο νέος πρωθυπουργός της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Προβάλλοντας επικοινωνιακά τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών προσπάθησε να αποκρύψει την ουσία των μνημονιακών πολιτικών. Η ουσία των πολιτικών αυτών βρίσκεται στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, στην απαξίωση και κατάρρευση των δομών κοινωνικής προστασίας, στην εξουθένωση των εργαζόμενων στην υγεία-πρόνοια, στη φτωχοποίηση των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων υγείας και την παράδοση όλων των τομέων που μπορούν να αποφέρουν κέρδη στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με την παράλληλη καταστροφή του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Οι εργαζόμενοι δεν θα ξεγελαστούν. Με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τη μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της και θα επιβάλλουν την δημοκρατική έκφραση της θέλησης τους.

To Γραφείο Τύπου