Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/07/2002

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με Πρόεδρο Ιρλανδίας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ιρλανδικής Δημοκρατίας κα. Μαίρη Μακ Αλίζ.
Μετά τη συνάντηση ο Ν. Α. Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

"Με τη κυρία Πρόεδρο της Ιρλανδίας είχαμε μία συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και της Ε.Ε. Τα επιτεύγματα της Ιρλανδίας στη δεκαετία του ’90 είναι παράδειγμα για μίμηση και η ελληνική πολιτική ζωή πολλές φορές αναφέρεται στους γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας, το υψηλό επίπεδο ζωής που έχει επιτευχθεί εκεί ακριβώς γιατί γίνεται ορθολογική αξιοποίηση των πόρων και υπάρχει σχεδιασμένη πολιτική που βάζει σε προτεραιότητα την ισόρροπη ανάπτυξη και την προστασία του πολίτη, με τις αναγκαίες υποδομές ανάπτυξης, κοινωνικής στήριξης και οικολογικής ποιότητας.

Τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος ανάγονται και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών, στο κοινό μέλλον εντός τη Ευρώπης στη δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος, την απρόσκοπτη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε., στη ρύθμιση του λεγόμενου Ευρωστρατού και της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, με συνθήκες οι οποίες να μην δημιουργούν τα προβλήματα που δημιουργούν κυρίως στη χώρα μας".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου