Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/11/2011

Με αφορμή την ενέργεια της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να στείλει στον εισαγγελέα δικογραφίες με οπτικό υλικό που στοχοποιεί διαδηλωτές της 28ης Οκτωβρίου 2011, ο Τ. Κανταράς, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η νέα κατοχική κυβέρνηση με τον δεύτερο κατά σειρά πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, κάτω από τον πανικό των επερχόμενων λαϊκών αντιδράσεων που κυοφορούνται ως αποτέλεσμα της έντασης της ευρωμνημονιακής πολιτικής της, προχωρά σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και κάμψης του λαϊκού φρονήματος.

Ηθικά στραπατσαρισμένη από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του λαού της Θεσσαλονίκης την ημέρα της αντιφασιστικής επετείου, συμπεριφέρεται θρασύδειλα.

Φοβούμενη τα χειρότερα για την ίδια, στοχοποιεί επιλεκτικά, από τους χιλιάδες των διαδηλωτών, δεκαεπτά, με την ίδια μέθοδο που ξεχώριζαν οι Γερμανοί στην Κατοχή τα θύματά τους. Μόνο που τότε δεν υπήρχαν κάμερες, αλλά κουκουλοφόροι.

Η πρώτη αυτή πράξη της νέας κατοχικής κυβέρνησης θέλει να στείλει μήνυμα σκλήρυνσης της πολιτικής της. Απέναντί τους ο λαός πρέπει να σταθεί ενωμένος, η αριστερά συμπαραταγμένη για να προστατέψει τους διωκόμενους και να ανατρέψει τα σχέδια της ευρωμνημονιακής κυβέρνησης.

To Γραφείο Τύπου