Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/11/2011

Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη στο ρ/σ «Ant1»

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Ant1» (Κ. Λασκαράτος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σε λίγες ώρες η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Λ.Παπαδήμο θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης με ποσοστά Μουμπάρακ. Όλοι ξέρουν ότι η αποδοχή αυτής πολιτικής που θα εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση, η οποία είναι προδιαγεγραμμένη και έχει επιβληθεί τελεσιγραφικά από τους δανειστές μας, οι οποίοι αποφάσισαν πριν από εμάς για εμάς, είναι πολύ χαμηλότερη στην κοινωνία. Δυστυχώς πίσω απ το τεχνοκρατικό, σοβαρό και συγκροτημένο πρoφίλ του κ. Παπαδήμου κρύβονται αυτοί που έφεραν τη χώρα στα βράχια και τον λαό στην απελπισία.

Η νέα κυβέρνηση είναι 80% ΠΑΣΟΚ, δηλαδή κυβέρνηση Παπανδρέου χωρίς τον Παπανδρέου, 10% ΝΔ , 10% ΛΑΟΣ αλλά 100% μνημόνιο.

Στα τραγελαφικά που ζήσαμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο ήρθαν να προστεθούν σε μια αποτυχημένη πολιτική που ακολούθησε δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία χειροτέρεψε την κατάσταση και για τα ευρύτατα λαϊκά στρώματα αλλά και για τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Σε τι θ αλλάξει αυτό το τρίμηνο η πολιτική αυτή;

Δυστυχώς ο τραγέλαφος συνεχίζεται και μετά την ορκωμοσία του κ. Παπαδήμου. Ο κ. Παπανδρέου συγκάλεσε προχτές το 80% των υπουργών του κ. Παπαδήμου υπό την προεδρία του και έκανε τον πρωθυπουργό. Ο δε κ. Σαμαράς συγκάλεσε τους βουλευτές του  μη καλώντας τους υπουργούς που ο ίδιος διόρισε στην κυβέρνηση.

Γίνεται πολλή συζήτηση για την υπογραφή του κ. Σαμαρά, αν θα υπογράψουν οι Αρχηγοί των κομμάτων ή δεν θα υπογράψουν.  Οι υπογραφές έχουν ήδη πέσει, διότι αυτό που συμφώνησαν Σαμαράς και Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο λέει: «ναι», στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής μαζί με την οικονομική πολιτική που συνοδεύει αυτή την απόφαση, η οποία είναι ένα υπερδεκαετές μνημόνιο.

 Τώρα, εάν θα στείλει μία επιστολή ενιαία που θα βάλει την υπογραφή του και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Καρατζαφέρης στην ίδια σελίδα, λίγο ενδιαφέρει. Η φόρμουλα, όπως είπε και o κ. Παπαδήμος, θα βρεθεί. Προκύπτει και από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Γιούνκερ. Η ουσία, όμως, είναι ότι το «ναι» στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών μας έχει δοθεί.

Ο κόσμος είναι θυμωμένος, φοβισμένος και μπερδεμένος με τα όσα έχουν συμβεί εδώ και δύο χρόνια .  Γι αυτό ο καθένας πρέπει να κρίνεται και απ τις πράξεις του.

Υπάρχει μια θεαματική αποτυχία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε τον Παπανδρέου εκτός πρωθυπουργίας, αλλά ο ίδιος παραμένει «γαντζωμένος» στην καρέκλα και μιλάει σαν να μην καταλαβαίνει τι έχει συμβεί, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του κόμματός του.

 Ο κ. Σαμαράς έχει συμφωνήσει στην πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, έχει ορίσει υπουργούς αλλά δεν συγκυβερνά. Δεν πείθει ούτε καν τους Νεοδημοκράτες, πέρα από το σκληρό τους πυρήνα και αναγκάζεται να διαγράφει ή να απειλεί με διαγραφή τα στελέχη του, στο βαθμό που δεν συμμορφώνονται.

Αυτές οι παλινωδίες των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων, έχουν επιτρέψει στην άκρα δεξιά του κ. Καρατζαφέρη να παίζει ρυθμιστικό ρόλο.

To Γραφείο Τύπου