Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/11/2011

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Δικηγόρων του ΣΥΝ για τις παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο έργο της Δικαιοσύνης

Η πρωτοφανής ωμή παρέμβαση του Αντιπροέδρου της μνημονιακής συμμαχικής κυβέρνησης, που εκδηλώθηκε σε υπηρεσιακή σύσκεψη(!!!) παρουσία της ηγεσίας της ΚΕΔΕ (!!!) και αφορά την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δημιουργεί προηγούμενο προκλητικής κατάργησης της θεμελιώδους αρχής της διάκρισης των εξουσιών, όταν όργανο της εκτελεστικής εξουσίας «γνωμοδοτεί» για δικαστική κρίση.

Καταλύει το κράτος δικαίου και επεμβαίνει στα δικαιοδοτικά όργανα απροκάλυπτα όταν προαναγγέλλει ότι το Νομικό Συμβούλιο του κράτους (όργανο που συγκροτείται από νομικούς που λειτουργούν ανεξάρτητα κι όχι στο πλαίσιο δημοσιοϋπαλληλικής σχέσης και ιεραρχίας) «θα αποφασίσει» (!!!) ότι ο ανεξάρτητος δικαστής είναι  «αναρμόδιος» να κρίνει …. Και αυτή η παρέμβαση βέβαια γίνεται τελείως επιλεκτικά, καθώς δεν απασχόλησε καθόλου τον κ. Βενιζέλο η απόρριψη της προσωρινής διαταγής από τη δικαστίνα της Θεσσαλονίκης, επειδή προφανώς συνέφερε την κυβέρνηση.

Η υπόθεση αυτή, πρέπει να βρει απέναντι της σύσσωμο το Νομικό κόσμο, καθώς ανοίγουν δρόμοι επικίνδυνοι για τη Δικαιοσύνη και της Δημοκρατία. Φαίνεται ότι στο μυαλό των κυβερνητικών συμμάχων έχουν μπει ιδέες για την επιβολή Κράτους Εκτάκτου Ανάγκης.

Οι ευθύνες των Δικηγόρων και των Δικαστών είναι ιστορικές. Οι πολίτες περιμένουν από όλους μας να σταθούμε στο πλευρό τους για την προστασία των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων τους που πλήττονται από την επίθεση της σκληρής, ταξικής και μη νομιμοποιημένης κυβέρνησης που προχωρά σε αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις.

To Γραφείο Τύπου