Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/11/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΝ για την αυτοκτονία της 32χρονης γυναίκας στις φυλακές στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών

Ένα ακόμη τραγικό γεγονός προστίθεται στη μαύρη ιστορία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και της ελληνικής κοινωνίας που ολοένα βλέπει τα μέλη της να υποκύπτουν στις πιέσεις ενός βάρβαρου συστήματος. Μετά το θάνατο της Κατερίνας Γκιουλώνη και τη μηδαμινή ανταπόκριση των αιτημάτων της ίδιας και των συγκρατούμενών της, καταμετρείται άλλη μια απώλεια ανθρώπινης ζωής σε γυναικείες φυλακές.

Η ανυπαρξία κοινωνικών δομών προστασίας και πρόνοιας, η κρίση που βαθαίνει και ωθεί τα μέλη της κοινωνίας σε κινήσεις απελπισίας, η πατριαρχική δομή της κοινωνίας που συνεχίζει να καταπιέζει τις γυναίκες μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που της αποδίδει, όλα συντέλεσαν στο να χάσουμε μία συμπολίτισσά μας.

Η αδιαφορία προς τις αποκλεισμένες, η ανυπαρξία κοινωνικών δομών που να προστατεύουν και να στηρίζουν τους συνανθρώπους μας, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ξεκινήσουν τη χιονοστιβάδα τέτοιων φαινομένων. Τέτοια γεγονότα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια χώρα που παρακολουθεί την εξαθλίωση των ανθρώπων της και για μια πολιτεία που το μόνο που βλέπει στις ανθρώπινες αξίες είναι τα ποσοστά και οι αριθμοί.

Συγχαρητήρια, συνεχίστε να προστατεύετε τα θεμέλια του συστήματός σας…

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής