Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/11/2011

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με την πρόταση του Υπ. Υποδομών, Μ.Βορίδη για πάγωμα και διορθωτικές παρεμβάσεις στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τη δημοσιοποίηση σχετικών προβληματισμών και τουΔιοικητικής μεταρρύθμισης, Δ.Ρέππα

Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, που οδηγεί κατευθείαν σε μειώσεις μισθών και σε απολύσεις δεν χρειάζεται διορθωτικές παρεμβάσεις αλλά άμεση κατάργηση μαζί με τις σχετικές εγκυκλίους εφαρμογής του, γιατί είναι βάρβαρο, αντισυνταγματικό και απάνθρωπο.

 Η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας οδηγεί επίσης σε διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε χειροτέρευση της επάρκειας και της ποιότητας των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες. Καταδικάζει τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα σε διαρκή ανασφάλεια και ουσιαστικά σε κοινωνική γενοκτονία.

Στην εφεδρεία δεν πρέπει να μπουν οι εργαζόμενοι, αλλά η μνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η τρόικα και οι πολιτικές τους, που πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν με τους αγώνες του λαού, πριν ολοκληρώσουν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή του λαού και της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου