Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/07/2002

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για τις εξελίξεις στην εξάρθρωση της "17Ν"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Νίκος Βούτσης και Στέργιος Πιτσιόρλας μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ.Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ενημέρωσα τον Πρόεδρο του Συνασπισμού για τις εξελίξεις στο μέτωπο καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Η δημοκρατική Ελλάδα εξαρθρώνει γενικά την τρομοκρατία με σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, με σεβασμό και αφοσίωση στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες.
Η υπόθεση της τρομοκρατίας θα αποτελέσει αντικείμενο μιας ενδελεχούς και εξονυχιστικής έρευνας. Θα χυθεί άπλετο φως. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε, με σεβασμό στο Σύνταγμα, στα ατομικά δικαιώματα και ταυτόχρονα με αποτελεσματικότητα.

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μια χρήσιμη και αναγκαία ενημέρωση από τον κ. Υπουργό. Θέλω να πω ότι ήταν θετική η απόφαση της κυβέρνησης να ενημερώσει τα κόμματα και ουσιαστική η ενημέρωση την οποία είχαμε από τον κ. Χρυσοχοϊδη.
Η εξάρθρωση της "17Ν" θα απαλλάξει το πολιτικό σύστημα της χώρας από ένα βάρος, από μια σκιά που δηλητηρίαζε το δημόσιο βίο και θα πρέπει απ΄ όλους να αναγνωριστεί, χωρίς μεμψιμοιρίες ότι η εξάρθρωση αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας αποτελεί μεγάλη επιτυχία.
Η "17Ν" δεν μπόρεσε ποτέ να βρει κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Η δημοκρατία αποδεικνύει, από την μέχρι σήμερα πορεία της υπόθεσης, ότι έχει την υπεροχή της, ότι είναι ισχυρή και θα αποδειχθεί ακόμα πιο ισχυρή η δημοκρατία μετά την πλήρη διαλεύκανση και την εξάρθρωση αυτής της υπόθεσης.
Θέλω να επισημάνω ότι ο ελληνικός λαός ζητάει εξάρθρωση της τρομοκρατίας και πλήρη, καθαρή ενημέρωση για όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης. Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι υπέρ της κοινωνίας, είναι υπέρ της δημοκρατίας και πρέπει να τηρηθούν με σεβασμό όλες οι εγγυήσεις για δίκαιη δίκη.
Από την μέχρι σήμερα πορεία της υπόθεσης αποδεικνύεται πόσο ευφάνταστα και επικίνδυνα ήταν εκείνα τα σενάρια, που ήθελαν να συνδέουν την τρομοκρατική δραστηριότητα με πολιτικούς χώρους ή με πολιτικές παρατάξεις.
Δεν έχει να απολογείται απέναντι στην τρομοκρατία ούτε η δημοκρατία ούτε η Αριστερά. Απεναντίας, πρέπει η εξάρθρωση της τρομοκρατίας να συμβάλει έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ομαλός δημοκρατικός βίος της χώρας, η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.
Η ενημέρωση που είχαμε σήμερα από τον κ.Υπουργό κατά τούτο ήταν χρήσιμη και αναγκαία.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου