Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/11/2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚEΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΝ

Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ καταδικάζει την επίθεση με την οποία αντιμετώπισε ο στρατός τις νέες ειρηνικές διαδηλώσεις την Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Με επιθέσεις των τανκς και την δολοφονία άοπλων διαδηλωτών, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στην Αίγυπτο. Η παραμονή του Τανταουί στην ηγεσία του στρατού και η προσπάθεια του τελευταίου να καταστείλει τις νέες μαζικές διαμαρτυρίες των πολιτών, δεν αποτελούν καλό προοίμιο για τις 28 Νοεμβρίου, που ξεκινούν οι διαδικασίες ψήφισης της νέας κυβέρνησης.  Τα θετικά αποτελέσματα των αγώνων των αιγυπτίων του περασμένου Γενάρη, πρέπει να βρουν προοδευτική διέξοδο στο εκλογικό αποτέλεσμα προς όφελος του Αιγυπτιακού λαού και όχι ντόπιων και ξένων ηγεμόνων. 

Στηρίζουμε το αίτημα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Αίγυπτο για αδιάβλητες εκλογές, απλή αναλογική και ουσιαστικό εκδημοκρατισμό της χώρας. Η συμμετοχή του πληθυσμού στα κοινά, αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια πιο δίκαιη ανακατανομή του πλούτου προς όφελος της ανάπτυξης και της στήριξης των λαϊκών στρωμάτων, που βιώνουν δύσκολα της επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους και όλες που συνεχίζουν τους αγώνες τους για μια Αίγυπτο κυρίαρχη, δημοκρατική και κοινωνική, αντάξια των καλύτερων παραδόσεων του λαού της, παλιότερα ενάντια στην αποικιοκρατία και σήμερα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό  και την στρατοκρατία.

Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας