Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/11/2011

Συγχαρητήριο μήνυμα του ΣΥΝ προς την Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας και την Ενωμένη & Εναλλακτική Αριστερά Καταλονίας

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε σήμερα η ΚΠΕ του ΣΥΝ προς την Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας και την Ενωμένη & Εναλλακτική Αριστερά Καταλονίας (κόμματα-μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς), για τη μεγάλη αύξηση των εκλογικών δυνάμεων του ενωτικού συνδυασμού “Ενωμένη Αριστερά-Πράσινοι” στις χθεσινές εθνικές εκλογές.

Το ενωτικό ψηφοδέλτιο “Ενωμένη Αριστερά-Πράσινοι” κατέγραψε μεγάλη άνοδο τόσο σε ποσοστό (7% από 3,8% που είχε το 2008), όσο και σε έδρες (11 έδρες από 2 που είχε το 2008).

Το πλήρες μήνυμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ:

"Αγαπητοί/ές σύντροφοι/ισσες,

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε τη χθεσινή μεγάλη εκλογική επιτυχία της Ενωμένης Αριστεράς.

Γνωρίζουμε καλά ότι η νέα μέρα για τον ισπανικό λαό φέρνει μια αυτοδύναμη δεξιά κυβέρνηση, που έχει ήδη “υποσχεθεί” ότι θα συνεχίσει την αντικοινωνική πολιτική λιτότητας και περικοπών, που ήδη εφάρμοσε ο Θαπατέρο, με τραγικά ως τώρα αποτελέσματα (ο δείκτης ανεργίας είναι ήδη στο 21%, ενώ οι άνεργοι καταμετρώνται σε 5 εκατομμύρια).

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι χτεσινές εκλογές ανέδειξαν και τη θέληση 1,7 εκατομμυρίων Ισπανών πολιτών για μια πιο δυνατή αριστερή αντιπολίτευση, που θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό στο κοινοβούλιο και τους δρόμους, προκειμένου να οικοδομήσει και να ενισχύσει τις -αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε- κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στη σφοδρή επίθεση των αγορών, των τραπεζών και των πολιτικών εκφραστών τους.

Συγχαίρουμε τις χιλιάδες αριστερές και αριστερούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο στα κινήματα αντίστασης, όσο και κατά την προεκλογική εκστρατεία, αναβαθμίζοντας το ρόλο της Ενωμένης Αριστεράς και καθιστώντας την υπολογίσιμη δύναμη εμπιστοσύνης. Ευχόμαστε καλή δύναμη στη νέα 11μελή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωμένης Αριστεράς, που καλείται από σήμερα να ορθώσει τείχος αντίστασης μέσα στο Κοινοβούλιο, έναντι των σχεδίων του Λαϊκού Κόμματος, της Ευρωπαϊκής ηγεσίας και των συμμάχων τους.

Με ενότητα και αλληλεγγύη, αλλά και με πίστη στη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα ως αδελφά κόμματα, αλλά και μέσω του κοινού μας σπιτιού, της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για την απελευθέρωση των χωρών μας και της Ευρώπης από τη δικτατορία των αγορών και τον χρηματοπιστωτικό αυταρχισμό".

Αθήνα, 21/11/2011

To Γραφείο Τύπου