Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2005

Επίσκεψη Αλέκου Αλαβάνου στο Νεανικό Κέντρο "ΚΙΒΩΤΟΣ"

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ.Αλαβάνος, επισκέφθηκε το Νεανικό Κέντρο "ΚΙΒΩΤΟΣ" της Εκκλησίας του Αγ.Γεωργίου (Ακαδημία Πλάτωνος), στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά ελλήνων, μεταναστών, αλλά και μουσουλμάνων. Το Νεανικό Κέντρο τελεί υπό τη φροντίδα του Πατέρα Αντώνιου και της εθελοντικής προσφοράς των κατοίκων της περιοχής. Η παρουσία του Προέδρου του ΣΥΝ είχε συμβολικό χαρακτήρα στήριξης του μοναχικού και δύσκολου αυτού έργου, που υπερβαίνει τα όρια των φυλών και των θρησκειών.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

Αλέκος Αλαβάνος: Δεν συνηθίζω να φιλάω τα χέρια των ιερωμένων, του Παπαντώνη όμως θα μπορούσα να το φιλήσω. Μέσα σε αυτές τις στιγμές κρίσης της Εκκλησίας ανοίγει κυριολεκτικά η καρδιά μου εδώ, βλέποντας το φοβερό έργο περίθαλψης, μάθησης, στήριξης που γίνεται σε παιδιά. Είναι τρομερά σημαντικό ότι ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά υπάρχουν και παιδιά με διαφορετικό θρήσκευμα που βρίσκουν τη στήριξη. Για μας αυτή η χριστιανική αγάπη είναι συνώνυμη με αυτό που λέμε στην Αριστερά «αλληλεγγύη». Είναι κάτι που όλοι πρέπει να το στηρίξουμε και που δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες κοινωνικού και πνευματικού έργου που έχει η Εκκλησία.

Δημοσιογράφος.:Αντιλαμβανόμαστε ότι η κίνησή σας αυτή είναι και συμβολική, πέρα από ανθρώπινη. Με τα όλα όσα ακούγονται στην Εκκλησία, εν πάσει περιπτώση υπάρχουν κληρικοί όπως ο πατέρας Αντώνιος που προσφέρουν το έργο που προσφέρουν.

Αλέκος Αλαβάνος: Ακριβώς. Είναι ένας συμβολισμός ελπίδας και αντίστοιχες πρωτοβουλίες πρέπει όλοι μας να τις στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Δημοσιογράφος: Πατέρα Αντώνιε, τις τελευταίες ημέρες ακούγονται ποσά, εκατομμύρια, δισεκατομμύρια που κινούνται μέσα στην Εκκλησία. Θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε πάρει ποτέ χρήματα για το έργο που προσφέρετε εδώ.

Πατέρας Αντώνιος: Κοιτάξτε, για μας η Εκκλησία είναι όλος ο λαός. Εμείς από αυτήν την εκκλησία βοηθιόμαστε.

To Γραφείο Τύπου