Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/07/2002

29/07/2002: Περιοδεία Κλιμακίου ΣΥΝ σε Σύρο-Μύκονο

ΠεριοδείαΚλιμακίου ΣΥΝ σε Σύρο-Μύκονο

Διήμερη περιοδεία στη Σύρο και τη Μύκονο πραγματοποιούν ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Νίκος Σύρμαλένιος, μέλος της ΚΠΕ και υποψήφιος Νομάρχης Κυκλάδων, μαζί με στελέχη της Ν.Ε. Κυκλάδων του κόμματος.

Στη Σύρο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε τα ναυπηγεία του Νεωρίου, όπου συναντήθηκε με την ιδιοκτησία και τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τη νέα περίοδο ανάπτυξης της επιχείρησης και τη σημαντική συμβολή της στην απασχόληση και στο εισόδημα του νησιού. Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ερμούπολης και το ΙΚΑ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα στην Υγεία, του ΕΣΥ και του ΙΚΑ. Από τον Δικηγορικό Σύλλογο του νησιού ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ενημερώθηκε για τις συνθήκες εργασίας και απονομής της δικαιοσύνης.

Στο δημαρχείο της Ερμούπολης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος συμμετείχε σε κοινή σύσκεψη με τους δημάρχους Ερμούπολης, ʼνω Σύρου και Ποσειδωνίας και στελέχη του ΣΥΝ, όπου συζήτησαν τα προβλήματα ανάπτυξης του νησιού, τις προοπτικές απασχόλησης των κατοίκων και τα χρόνια θέματα υποχρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το απόγευμα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος συμμετείχε σε μεγάλη ανοιχτή σύσκεψη με το Εμπορικό - Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κυκλάδων και τα Σωματεία των Κυκλάδων για όλα τα θέματα ανάπτυξης των Κυκλάδων.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

Για τα προβλήματα της χώρας

Τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας είναι παρόντα και πιεστικά.
Το θρίλερ της τρομολογίας δεν μπορεί να μονοπωλεί το κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον.
Την ώρα που συντελούνται τεράστιες ανακατατάξεις διεθνώς, το μέλλον της Ελλάδας θα κριθεί ταυτοχρόνως σε πολλά πεδία: Την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, το πολιτικό σύστημα, την ασφάλεια.
Μεγάλοι τομείς της οικονομίας δοκιμάζονται, η αγροτική οικονομία δεινοπαθεί και οι αγρότες εμπαίζονται, ο τουρισμός πληρώνει τα σπασμένα της έλλειψης υποδομών και πολιτικής, το δηλωμένο δημόσιο χρέος μεγαλώνει κατά πέντε μονάδες, στον τομέα της υγείας κυριαρχεί η στασιμότητα, στον τομέα της παιδείας η ανακύκλωση των αποσπασματικών πρακτικών που διαιωνίζουν την ταλαιπωρία όλων.
Το σύνολο των μεγάλων και κρίσιμων προβλημάτων, που εκκρεμούν, θα πρέπει να είναι στο οπτικό πεδίο της κοινωνίας. Στα μέτωπα αυτών των προβλημάτων κρίνεται το παρόν και το μέλλον όλων και όχι στις μάχες της παραπολιτικής και των επικοινωνιακών παραστάσεων.

Για τις Κυκλάδες

Οι Κυκλάδες της ιστορίας και του πολιτισμού, οι Κυκλάδες της περιβαλλοντικής ομορφιάς και της ανθρώπινης ποιότητας, βασανίζονται καθημερινά από την έλλειψη υποδομών σε κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη.
Στις αρχές του 21ου αιώνα, μετά από δύο Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, τόσους προϋπολογισμούς και τόσες προεκλογικές ρητορείες ή κυβερνητικές υποσχέσεις, ακόμα υπάρχει έντονο πρόβλημα στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, τις επικοινωνίες και την ύδρευση, την ντόπια παραγωγή και την τουριστική πολιτική.
Στις Κυκλάδες οι περιφερειακές ανισότητες εξακολουθούν να επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, όπως επίσης η απουσία χωροταξικού πολεοδομικού σχεδιασμού, με την κερδοσκοπία στη γη, εξακολουθούν να καταστρέφουν τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος.
Στις προεκλογικές περιόδους πλεονάζουν οι υποσχέσεις για ταχύρυθμη ανάπτυξη, οι κυβερνητικές εξαγγελίες πλειοδοτούν σε ωραιολογίες, αλλά στην πραγματικότητα, οι Κυκλάδες των μονίμων κατοίκων είναι τα νησιά των διαρκών προβλημάτων, που δεν μπορούν να ζουν αφημένα στον καιρό και στις εικόνες του καλοκαιριού.

Για την τρομοκρατία και την 17 Νοέμβρη

Η ελληνική κοινωνία ζητεί εξάρθρωση της τρομοκρατίας κι αποκάλυψη όλης της αλήθειας. Η εξουδετέρωση των δολοφονικών μηχανισμών πρέπει να συνοδευτεί και από την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα για τη χρηματοδότηση, τους πληροφοριοδότες, την πλαισίωση και αξιοποίηση αυτής της εγκληματικής δράσης. Οι πολίτες ζητούν απόδοση δικαιοσύνης με δίκαιη δίκη και φως σε όλες τις πτυχές και για όλα τα επίπεδα αυτής της υπόθεσης.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου