Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/11/2011

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Δυτικής Αττικής σχετικά με την απεργία των εργαζομένων της Χαλυβουργικής

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ Δυτικής Αττικής στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό των εργατών της Χαλυβουργικής, οι οποίοι για 24η μέρα συνεχίζουν ηρωικά την απεργία τους.

Οι εργαζόμενοι στη Ελληνική Χαλυβουργία διαμαρτύρονται για τις αδικαιολόγητες απολύσεις των συναδέλφων τους και το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβάλλει η επιχείρηση για να τους εξαναγκάσει να αποδεχτούν συμβάσεις εργασίας τριτοκοσμικού χαρακτήρα με μείωση του ωραρίου εργασίας και περικοπές μισθών έως και 40%.

Η Ν.Ε. Δυτικής Αττικής του ΣΥΝ καταγγέλλει την εργοδοσία που θέλει τους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο να δουλεύουν μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Οι επικλήσεις οικονομικών δυσκολιών από την επιχείρηση είναι πέρα για πέρα σαθρές. Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια η παραγωγή από 196 χιλιάδες τόνους έφτασε στους 266 χιλιάδες τόνους. Ο δε τζίρος του ομίλου ανέρχεται για το 2010 στα 227 εκατομμύρια ευρώ.

Πρέπει η εργοδοσία να καταλάβει ότι ο αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας έχει ξεπεράσει τα όρια της επιχείρησης και αποκτά σήμερα ευρύτερη συμβολική σημασία για όλους τους εργαζόμενους που υφίστανται την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε.  και ΔΝΤ.

Ο ΣΥΝ Δυτικής Αττικής θα συμβάλλει με κάθε μέσο στο γιγάντωμα της αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων προς τους απεργούς της Χαλυβουργικής.

Ελευσίνα, 23/11