Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/11/2011

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ και υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο

Οι λαϊκές, προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις στην Αίγυπτο συνεχίζουν με βαρύ φόρο αίματος να αγωνίζονται για τον πραγματικό κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο της Αιγυπτιακής επανάστασης «ψωμί, ελευθερία, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη»

Οι δεκάδες άοπλοι νεκροί διαδηλωτές τις τελευταίες μέρες στην πλατεία Ταχρίρ, από το δικτατορικό αιματοβαμμένο πλέον στρατιωτικό καθεστώς, πολλαπλασιάζονται και αυξάνουν το μακρύ κατάλογο των θυμάτων – μαρτύρων του προοδευτικού – δημοκρατικού  αριστερού κινήματος .

Οι σχεδιαζόμενες εκλογές από το στρατιωτικό καθεστώς  κάθε  άλλο εμπεριέχουν  τα στοιχεία της διαφάνειας, της δημοκρατικής, της ισότιμης συμμετοχής όλων των κομμάτων, του αναλογικού εκλογικού συστήματος. Η ριζοσπαστική αριστερά καλεί το στρατιωτικό καθεστώς στην Αίγυπτο να σταματήσει τώρα τη χρήση δολοφονικής βίας , ενάντια στους διαδηλωτές . Να παραδώσουν άμεσα την εξουσία σε μια προσωρινή πολιτική κυβέρνηση που θα οργανώσει και θα υλοποιήσει δημοκρατικές, διαφανείς  εκλογές.

Η ένοχη σιωπή των ΗΠΑ- Ε.Ε  σʼ όλα αυτά που διαδραματίζονται στην Αίγυπτο, δείχνει την πολιτική υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που για το μόνο που νοιάζονται είναι η διατήρηση και ενίσχυση του πολιτικού και οικονομικού ελέγχου της Β. Αφρικής, του Αραβικού κόσμου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου. Η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή εντείνεται με ανυπολόγιστους κινδύνους για την περιοχή.

Θα συνεχίσουμε να εκδηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον αιγυπτιακό λαό και στους λαούς της περιοχής, για να αποτινάξουν « ΝΑΤΟΪΚΕΣ  λύσεις», ιμπεριαλιστικούς ζυγούς και κοινωνικό-οικονομικές νεοφιλελεύθερες συνταγές. Εξάλλου ο αγώνας του ελληνικού λαού έχει ταυτόσημους στόχους.

To Γραφείο Τύπου