Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/07/2002

31/07/2002: Συνάντηση  ΣΥΝ με τον Πρύτανη και τον Γενικό Γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνάντηση τουΠροέδρου και του Υπεύθυνου Παιδείας του ΣΥΝμε τον Πρύτανη και τον ΓενικόΓραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Μιχάλης Σαμπατακάκης υπεύθυνος Παιδείας του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Γ.Μπαμπινιώτη και τον Γενικό Γραμματέα του Πανεπιστημίου κ.Π. Κόντο.

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Ν.Κωνσταντόπουλος: Συζητήσαμε με τον κ. Πρύτανη προβλήματα που αναφέρονται στην εκπαίδευση και δείχνουν ότι η Παιδεία εξακολουθεί να είναι ο μεγάλος ασθενής στη χώρα μας και κατά το2002. Είναι αντιφατικό και περίεργο την ώρα που η κυβέρνηση σκορπίζει πανεπιστήμια ως αναπτυξιακές «ασπιρίνες» σε όλη τη χώρα την ίδια στιγμή να οδηγεί σε ομηρία τα πανεπιστήμια, τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Όταν η παιδεία παραμένει μεγάλος ασθενής υποφέρει η κοινωνία, πάσχει η οικονομία και δοκιμάζεται ο πολιτισμός μας. Έχουν δίκιο οι πανεπιστημιακοί και στα μισθολογικά και στα συνταξιοδοτικά τους αιτήματα. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να λυθούν αυτά τα ζητήματα και δεν πρέπει να προσφέρονται δίκην ανθρωποθυσιών οι πανεπιστημιακοί, τα πανεπιστήμια, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους για να λύσουν ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, απορριπτικές τοποθετήσεις, και υπουργικές εμμονές. Τα ζητήματα της παιδείας είναι πρωταρχική προτεραιότητα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, είναι αυτονόητη αυτή η επισήμανση. Δυστυχώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι αγνοεί τα αυτονόητα. Ξέρει να ερίζει και να συνθηματολογεί, δεν ξέρει να μεταρρυθμίζει και να δημιουργεί.

Γ.Μπαμπινιώτης: Δεν έχω τίποτα ιδιαίτερο να δηλώσω. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μία κίνηση που κάνει να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων επισκεπτόμαστε σήμερα τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, ο οποίος και ως πανεπιστημιακός αλλά και με τον όλον τρόπο της σκέψης του, αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η ανώτατη παιδεία, και το Πανεπιστήμιο Αθηνών ειδικότερα. Η στάση μας θα ρυθμιστεί ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση. Είμαστε σ' ένα διάλογο με τον Υπουργό Παιδείας και περιμένουμε μία εξέλιξη που θα είναι κοντά στα αιτήματα τα οποία έχουμε θέσει.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου