Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/11/2011

Χωρίς εκπαιδευτικούς οι ΕΠΑΣ Αργυροχρυσοχοΐας - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Από το 1950 και εντεύθεν η ελληνική αργυροχρυσοχοϊκή τέχνη χάρη στους ταλαντούχους τεχνίτες και ανήσυχους επιχειρηματίες κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα δυναμική παρουσία τόσο στο χώρο της τέχνης του κοσμήματος όσο και στον επιχειρηματικό.

Όμως, εν έτει 2011, το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επιχειρεί να βάλει τέλος σε αυτή την πορεία, καθώς δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν ακόμη μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικότητας ΤΕ0125 αργυροχρυσοχοΐας στις αντίστοιχες Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΥπΠΔΒΜΘ, μολονότι οι κατέχοντες την εν λόγω ειδικότητα είναι οι πλέον αρμόδιοι για την διδασκαλία των βασικών εργαστηριακών μαθημάτων του τομέα αυτού.

Η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση στη μαθητική κοινότητα των σχολών της αργυροχρυσοχοΐας και συγκεκριμένα των ΕΠΑΣ Βʼ, Γʼ και Δʼ Αθηνών, Αʼ Πειραιά, Αʼ Λάρισας και Αʼ Πιερίας.

Επειδή ήδη οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ήδη κοινοποιήσει στο ΥπΠΔΒΜΘ τα κενά που υφίστανται στις εν λόγω ειδικότητες των Επαγγελματικών Σχολών.

Επειδή ακόμη και σήμερα, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, το Υπουργείο δεν έχει καταθέσει καν το προσχέδιο νόμου για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ καθημερινά απαξιώνει τις υφιστάμενες δομές.

Επειδή η τακτική του Υπουργείου Παιδείας πλήττει το ίδιο το μέλλον ενός δυναμικού κλάδου, με σημαντική παρουσία και στις αγορές του εξωτερικού.

Βάσει των παραπάνω,

ερωτάται η κ. Υπουργός:

1.    Θα προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση όλων των ΕΠΑΣ Αργυροχρυσοχοΐας με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικότητας ΤΕ0125;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ηρώ Διώτη

Αναστάσιος Κουράκης