Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/11/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Στρατούλη στο Ράδιο 9

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9 (Χάρης Μπότσαρης) σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε τα εξής:

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς πήγε να πουλήσει ψευτο-τσαμπουκά στην εκβιαστική απαίτηση της τρόικας για επιστολή υπακοής του προς αυτή, τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνιά της. Τελικά όμως υποχώρησε  άτακτα εξευτελίζοντας και τον εαυτό του και την παράταξή του.

Η επιμονή της τρόικας να εξευτελίσει τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ γνωρίζει ότι αυτός επί της ουσίας συμφωνεί με τις μνημονιακές πολιτικές της αφού στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου και ψηφίζει τον προϋπολογισμό, έχει ως στόχο να εμπεδώσει το κλίμα υποτέλειας και περιορισμού της δημοκρατίας, που αυτή και οι τοκογλύφοι – πιστωτές θέλουν να επιβάλουν στη χώρα μας.

Να δείτε κ. Μπότσαρη ότι στο τέλος η τρόικα θα υπαγορεύσει στα κόμματα του μνημονίου ακόμα και το πότε θα γίνουν οι εκλογές στη χώρα μας, οι οποίες θέλει σίγουρα να καθυστερήσουν, γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου της κάνει όλα τα χατίρια και όλες τις  δουλειές.

Η συγκυβέρνηση της τριμερούς μνημονιακής συνεργασίας της τρόικας και των τραπεζών με την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και αλληλέγγυων με αυτούς πολιτών καθώς και με την ποινικοποίηση των αγώνων τους ενάντια στα χαράτσια για τα σπίτια και στις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος που τα συνοδεύουν, έδειξε το πραγματικό, αποκρουστικό, αντεργατικό και αντιδημοκρατικό πολιτικό της πρόσωπο. Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές, ότι δηλαδή θα αντιμετωπίζει σκληρά τους πολίτες και τις συλλογικότητες που αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές της  και ότι όπου «δεν πίπτει λόγος ή απειλή, θα πίπτει ράβδος».

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και το μαζικό λαϊκό κίνημα ανυπακοής και αντίστασης στα χαράτσια ούτε θα φοβηθούν ούτε θα τρομοκρατηθούν. Αντίθετα, θα συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι την οριστική κατάργηση των παράνομων, άδικων, ανθρωποκτόνων χαρατσιών και μέχρι να ανατρέψουν τις κατεδαφιστικές μνημονιακές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.

To Γραφείο Τύπου