Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/08/2002

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Ανακοίνωση τηςΠολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού γιατις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τηνπαρέμβαση του Κόμματος το προσεχέςδιάστημα

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ελήφθησαν αποφάσεις για την παρέμβαση του κόμματος το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα:

1. Η Διεθνής Διάσκεψη του Γιοχάνεσμπουργκ για το Περιβάλλον, μετά και τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις από τα πρωτοφανή κλιματολογικά φαινόμενα, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς 10 χρόνια μετά τη Διάσκεψη του Ρίο η οικολογική επιβάρυνση του πλανήτη όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπιστεί αλλά σημειώνονται φαινόμενα δραματικής επιδείνωσης. Ο ΣΥΝ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Γιοχάνεσμπουργκ με αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Μ.Παπαγιαννάκη. Την Πέμπτη, 22/8/2002, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ, Ν.Κωνσταντόπουλο. Προγραμματίζονται συσκέψεις και δημόσιες εκδηλώσεις για το διάστημα από 27/8 έως 4/9 στις οποίες θα προβληθούν οι πολιτικές και οικολογικές διαστάσεις αυτής της πολύ σημαντικής για την ανθρωπότητα Διεθνούς Διάσκεψης.

2. Εν όψει της ΔΕΘ αποφασίστηκε να δοθούν στη δημοσιότητα οι προτάσεις του ΣΥΝ για τη φορολογική και οικονομική πολιτική, όπως, επίσης, και οι θέσεις του κόμματος για την αγροτική πολιτική και τις προσεχείς αγροτικές κινητοποιήσεις. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του κόμματος θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα αναφερθεί στο σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων της περιόδου σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

3. Προγραμματίστηκε σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ. Ειδικότερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο διάστημα 13-15/9 και 20-22/9 αντιστοίχως. Στις συζητήσεις των Φεστιβάλ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ανάλυση των ζητημάτων που βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος εν όψει και των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών, των μεγάλων προβλημάτων ποιότητας ζωής, των θεμάτων που έχουν τεθεί από το κίνημα εναντίον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και των γενικότερων ζητημάτων δημοκρατίας και δικαιωμάτων που τίθενται στα πλαίσια της επιχείρησης αντιμετώπισης της τρομοκρατίας διεθνώς και στην Ελλάδα.

4. Επισημάνθηκε ως κρίσιμο πρόβλημα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων και ειδικότερα του Λεκανοπεδίου η κατάσταση που δημιουργείται από τα ακραία ή και συνήθη καιρικά φαινόμενα με επίκεντρο τα έργα του Κηφισού αλλά και ως αποτέλεσμα του συνολικού λαθεμένου σχεδιασμού έργων και της γενικότερης υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Είναι σαφές ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για την πλήρη απουσία της αναγκαίας περιβαλλοντικής διάστασης, για την ανυπαρξία υποδομών και την ανεπαρκή συντήρηση των υπαρχόντων δικτύων, ευθύνες οι οποίες αφορούν ευθέως στις κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Σημειώνεται ότι οι οικονομικοί πόροι υπήρχαν και διετέθησαν, στο όνομα της "ανάπτυξης" και εν όψει, μάλιστα, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με τρόπο που εκφράζει ευθέως την πλήρη απαξίωση στο φυσικό περιβάλλον, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, το σωστό σχεδιασμό των πόλεων και των αναγκαίων υποδομών για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου