Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/11/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα και τις εξελίξεις στην Ευρώπη

Η σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του μνημονίου, αυτή τη φορά μάλιστα από την απονομιμοποιημένη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη, έρχεται να προσθέσει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ξεπούλημα όσο όσο του δημόσιου πλούτου, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών, είναι μερικά από αυτά που θέλουν να υλοποιήσουν, οδηγώντας την κοινωνία και την οικονομία ένα βήμα πιο κοντά στην ασφυξία και τη χρεοκοπία, προσπαθώντας ταυτόχρονα, να δεσμεύσουν με τις αποφάσεις τους την κοινωνία πέρα από το 2015, όταν αυτοί δεν θα βρίσκονται πια στην εξουσία.

Η πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, δέσμια της σκληρής  λιτότητας, που πηγάζει από την ατζέντα της Μέρκελ και της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ΕΕ, είναι  τουλάχιστον αναχρονιστική και επικίνδυνη.

Η ΕΕ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η εμμονή των κυρίαρχων κύκλων της στην αποτυχημένη συνταγή της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας, οδηγεί την Ευρώπη σε διάλυση  και τους λαούς της αντιμέτωπους με ένα ζοφερό μέλλον.

Σε αυτή τη συγκυρία η αριστερά, μπορεί και πρέπει να παίξει τον ιστορικό της ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την επανίδρυση της ΕΕ, με καθοριστική τη συμμετοχή των λαών της, για μια Ευρώπη που θα κυριαρχούν οι αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της αειφόρου ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

To Γραφείο Τύπου