Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/11/2011

Ο ΣΥΝ σε διεθνή συνδιάσκεψη στη Βραζιλία με θέμα την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση - Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Αναχώρησε για το Σαο Πάολο της Βραζιλίας, ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ,  υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική, μετά από πρόσκληση του P-SOL (Κόμμα σοσιαλισμού και ελευθερίας), όπου θα συμμετάσχει σε διεθνή συνδιάσκεψη με θέμα την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Μεταξύ των προσκεκλημένων θα παραβρεθούν προσωπικότητες και αντιπρόσωποι της διανόησης, της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς από την Ευρώπη, την Λατ. Αμερική, τις ΗΠΑ και τον Αραβικό κόσμο.

Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον στην συνδιάσκεψη παρουσιάζουν οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Κώστας Ήσυχος θα συμμετάσχει σε πάνελ με την συμμετοχή αντιπροσωπιών από την Τυνησία, Αίγυπτο, από το κίνημα “Occupy wall Street” των ΗΠΑ, την Ισπανία και Ιρλανδία.

Οι διμερείς επαφές με δεκάδες αντιπροσωπείες κόμματων και κινημάτων,  στο περιθώριο της συνδιάσκεψης θα δώσουν την δυνατότητα στον ΣΥΝ να αναλύσει σε βάθος την συνολική κατάσταση στη χώρα μας, τις θέσεις τις ριζοσπαστικής αριστεράς όπως και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε διάφορες χώρες στις πέντε ηπείρους.

Επίσης, στην ολοκλήρωση της συνδιάσκεψης, θα παρθούν πρωτοβουλίες για  διεθνείς καμπάνιες αλληλεγγύης και στήριξης των προοδευτικών κινημάτων και πολιτικών φορέων μεταξύ αυτών και των Ελληνικών, που αποσπούν μεγάλη προσοχή και δυνατότητες πρωτόγνωρης αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο.

Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας