Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/11/2011

Δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη - Η εφεδρεία διαλύει και τη Δημόσια Παιδεία

Ο εξαναγκασμός χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίων τομέα σε ουσιαστική απόλυση, λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση, δεν είναι μόνον κοινωνικά ανάλγητος, αλλά διαλύει επιπλέον και δεκάδες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και τομείς που υποτίθεται ότι εξαιρούνται της εφεδρείας, όπως η δημόσια Παιδεία. Η αναστολή της λειτουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που ήδη αποφασίστηκε από τη Σύγκλητό του, επειδή με την εφαρμογή της εφεδρείας δεν έχει πλέον επαρκές προσωπικό, είναι ενδεικτική.

Φαίνεται, ωστόσο, πως η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να επεκτείνει την καταστροφική πολιτική της, ακόμη και καταστρατηγώντας τη νομιμότητα που η ίδια έχει θεσπίσει. Έτσι, ενώ όπως κατʼ επανάληψη έχει δηλωθεί από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, αλλά και όπως ο πολύ πρόσφατος νόμος (4024 της 27-10-2011), ορίζει ρητά, οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία, όπως και οι γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, εξαιρούνται από την εφεδρεία, ήδη εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε σχολείο της Δυτικής Αττικής, με έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ που επιδόθηκε στις 22-11-2011, κλήθηκε σε εφεδρεία. 

Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, όχι μόνον κοινωνικά ανάλγητες αλλά και παράνομες, είναι σίγουρο πως θα βρουν μπροστά τους την πάνδημη αντίδραση των πολιτών, όχι μόνον των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων και των μαθητών, αφού το μόνο που πλεονάζει σήμερα στη δημόσια Παιδεία δεν είναι βέβαια το προσωπικό, αλλά τα … κενά και τα άδεια ταμεία. Η υπουργός Παιδείας οφείλει, αντί να θέτει σε εφεδρεία τη δημόσια Παιδεία, να αποσύρει αμέσως τις σχετικές ρυθμίσεις.

To Γραφείο Τύπου