Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/08/2002

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη για το νέο κύμα αυξήσεων

Δήλωση τουΔημήτρη Παπαδημούλη για το νέο κύμααυξήσεων

Ο Δ.Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, σχολιάζοντας το νέο κύμα αυξήσεων καθώς και τις σχετικές δηλώσεις του κ.Χριστοδουλάκη, έκανε την εξής δήλωση:

Η νέα ανησυχητική έξαρση του πληθωρισμού, που τρέχει με ρυθμό διπλάσιο του μέσου όρου της ζώνης του ευρώ, και μάλιστα παρά την ιδιαίτερα περιοριστική εισοδηματική πολιτική, διαβρώνει το εισόδημα των ασθενέστερων και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Σηματοδοτεί την καθαρή αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής για "συμφωνίες κυρίων" στηριγμένες στην ανεξέλεγκτη λειτουργία της αγοράς και στην ανυπαρξία ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων για τους παραβάτες.

Ο κ.Χριστοδουλάκης και ολόκληρη η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν επιτέλους συγκεκριμένα μέτρα και όχι να τις μετακυλύουν απλώς στους καταναλωτές.

Γιατί οι κυβερνητικοί αρμόδιοι γνωρίζουν καλά ότι στα εκτεταμένα φαινόμενα κερδοσκοπίας και αδικαιολόγητων ανατιμήσεων συχνά πρωτοστατούν η τιμολογιακή πολιτική δημόσιων επιχειρήσεων αλλά και τομείς της οικονομίας με μονοπωλιακό ή ολιγοπωλιακό χαρακτήρα.

Ο ΣΥΝ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση οφείλει, πριν να είναι αργά, να επανεξετάσει και να αλλάξει το μίγμα της οικονομικής της πολιτικής για να αντιμετωπίσει την πληθωριστική έξαρση που διαβρώνει το λαϊκό εισόδημα και αποδυναμώνει την αναπτυξιακή προσπάθεια.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου