Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/11/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για το μισθολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην εποχή της κρίσης

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι, ακόμα και στη σημερινή περίοδο της κρίσης του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου καπιταλισμού, το κεφάλαιο αναζητά επίμονα τρόπους αύξησης της κερδοφορίας του με κάθε νόμιμο ή παράνομο τρόπο.

Πρόσφατο παράδειγμα, η εκβιαστική απόπειρα εισαγωγής του άδικου, εξευτελιστικού αναποτελεσματικού και αντιαναπτυξιακού ενιαίου μισθολογίου των δημόσιων εκπαιδευτικών λειτουργών και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με συνέπεια τις βαριές μισθολογικές μειώσεις που το συνοδεύουν.

Η προσπάθεια αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη και βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση ακόμα και  με την πρόσφατη μνημονιακή νομοθεσία και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας που τη συνοδεύουν.

Οι σχολάρχες θεώρησαν ότι θα τρόμαζαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, με την απειλή των αναιτιολόγητων απολύσεων που τους δώρισε η κ. Διαμαντοπούλου και επομένως δεν θα συναντούσαν καμία αντίσταση από το εκπαιδευτικό κίνημα στο σχέδιο αύξησης εν μια νυκτί των κερδών τους κατά 32 εκατομμύρια ευρώ, στερώντας ταυτόχρονα από την άλλη μεριά  –λόγω περιορισμού των εισφορών-  από τα ασφαλιστικά ταμεία άλλα 19 εκατομμύρια ευρώ.

 Όμως για μια ακόμη φορά έπεσαν έξω. Οι κινήσεις τους αυτές συσπείρωσαν τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ο οποίος δίνει τη μάχη του ενάντια στην σκόπιμη υπουργική απάθεια και την εργοδοτική βουλιμία με πρωτοφανή ενότητα και αγωνιστικότητα και για αυτό θα νικήσει.

Τμήμα Παιδείας