Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/08/2002

Στην αφετηρία του εθνικού πρωταθλήματος 2002-2003 το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε χειρότερη θέση και ανυποληψία στο διεθνές στερέωμα, την ίδια στιγμή που η χώρα μας δηλώνει έτοιμη να διοργανώσει ολυμπιακούς αγώνες.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΝ

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Οι βασικοί συντελεστές του αθλήματος, οι ποδοσφαιριστές, φαίνονται έτοιμοι κι ωριμότεροι από ποτέ να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους.

Δυστυχώς όμως τα μηνύματα που έρχονται από τους υπόλοιπους φορείς, υπεύθυνους για την διοργάνωση, είναι αρνητικά.

Η πολιτεία όχι μόνο δεν εφαρμόζει τους υφιστάμενους αθλητικούς νόμους, αλλά όπως διαφαίνεται έπειτα από τις πιέσεις των ΠΑΕ, υποχωρεί ατάκτως, προτιθέμενη να αναιρέσει πολλές από τις θετικές διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, που αφορούσαν την υγιή επιχειρηματική κι επαγγελματική δραστηριότητα στον αθλητισμό.

Κυβερνητικοί παράγοντες χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα για πολλοστή φορά, παίζουν με την εκλογική τους πελατεία, φτάνοντας στο σημείο να πληρώνουν χρέη των ΠΑΕ από μεταγραφές, μισθούς και πρόστιμα. Συνεχίζουν να παίζουν "εκλογικά" με την έλλειψη και την κακοσυντήρηση των υφιστάμενων γηπέδων και την ανάγκη των μεγάλων να αποκτήσουν δική τους έδρα.

Από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ συνεχίζουν να απαιτούν, εκμεταλλευόμενοι την αγάπη των φιλάθλων στις ομάδες. Πλην όμως δεν είχαν την ευαισθησία ως τώρα να καταγγείλουν, κυρίως οι μεγάλες ΠΑΕ, τις αλλεπάλληλες εκατέρωθεν επιθέσεις και καταστροφές γραφείων συνδέσμων φιλάθλων, που νωρίς-νωρίς δημιουργούν (βάσει σχεδίου άραγε;) πολεμικό κλίμα.

Στην αφετηρία του εθνικού πρωταθλήματος 2002-2003 το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε χειρότερη θέση και ανυποληψία στο διεθνές στερέωμα, την ίδια στιγμή που η χώρα μας δηλώνει έτοιμη να διοργανώσει ολυμπιακούς αγώνες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο εξελίσσεται σε άθλημα που για να παρακολουθήσει ο φίλαθλος πρέπει να πάρει άδεια μετακίνησης.

Είναι καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους ώστε οι έλληνες φίλαθλοι να απολαύσουν το άθλημα που αγαπούν.

Τμήμα Αθλητισμού