Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
26/08/2002

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, σε κοινή συνεδρίαση με το Αγροτικό Τμήμα του κόμματος, ασχολήθηκε με το ζήτημα της αγροτικής πολιτικής και ειδικότερα τις δραματικές επιπτώσεις για το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών, μετά τη σχετική απόφαση της Ε.Ε. που μειώνει ουσιαστικά το εισόδημά τους και αφήνει μεγάλες ποσότητες πραγματικής παραγωγής χωρίς ενίσχυση.

Ο ΣΥΝ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κοινό συλλαλητήριο, ενωτικό, του αγροτικού και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη, κατά την έναρξη της ΔΕΘ 2002

Επίσης, την προσεχή περίοδο στη Λάρισα, την Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη θα διοργανωθούν συσκέψεις αγροτικών στελεχών και θα δημοσιοποιηθούν οι αναλυτικές προτάσεις του κόμματος για το σύνολο των ζητημάτων αγροτικής πολιτικής.

Είναι σαφές ότι η ανεύθυνη και παρελκυστική κυβερνητική πολιτική οδήγησε σε δραματικά αδιέξοδα, όπως έγκαιρα είχαμε επισημάνει από την περίοδο που η κυβέρνηση υπερψήφισε τον σχετικό άδικο νέο κανονισμό και υιοθέτησε άκριτα τις προτάσεις της Επιτροπής για αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού