Skip to main content.
05/12/2011

Ψήφισμα της 2ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης του Ιδρύματος Λάουρα Κάμπος στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας 30/11/ – 2/12/2011

Αλληλεγγύη και συντονισμός με τους αγώνες του ελληνικού λαού εναντίον της Τρόικας, του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενάντια στην εγκληματική επιβολή του χρέους, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην πολιτική των κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ε.Ε.,  ενάντια στο ηγεμονικό Γερμανικό κεφάλαιο και την κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, που στηρίζεται  από τον δικομματισμό και την ακροδεξιά

Όλες και όλοι, τα μέλη, οι φίλοι, τα στελέχη και η ηγεσία του P-SOL (Κόμμα Σοσιαλισμού και Ελευθερίας της Βραζιλίας), όλες και όλοι, τα μέλη, οι φίλοι των πολιτικών φορέων και οργανώσεων που είμαστε παρόντες σε αυτή την συνδιάσκεψη, είμαστε ολόψυχα αλληλέγγυοι με τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα, των ανέργων, των γυναικών, των συνταξιούχων, με όλες τις δυνάμεις της αριστεράς που αγωνίζονται να αλλάξουν ριζικά το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο της Ελλάδας. Αλλαγές προοδευτικές, αντί-νεοφιλελεύθερες και αντικαπιταλιστικές, που μπορούν να πραγματοποιηθούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπεριφέρειας, όπως την Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, κ.λπ.

Εξελίσσεται μια βάρβαρη επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός από την κυβέρνησή του. Μια κυβέρνηση που δεν εξελέγη από τον ελληνικό λαό αλλά τοποθετήθηκε από τις μεγάλες τράπεζες, το πολυεθνικό κεφάλαιο, τα  οικονομικά συμφέροντα και την κυβέρνηση της κα Μέρκελ. Είναι μια επίθεση που είναι καταδικασμένη να αποτύχει και αυτό γιατί η ιστορική μνήμη, συμβαδίζει με τους αντιφασιστικούς, αντιδικτατορικούς αγώνες του ελληνικού λαού, ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία και αυταρχισμού. Μπορεί σήμερα να επαναληφτούν αυτοί οι αγώνες, σε ένα διαφορετικό ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο, όπου το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο μαζί με το πολιτικό προσωπικό που ελέγχει, προσπαθεί να καταστείλει την κυριαρχία των λαών, να λεηλατήσει τον εθνικό και δημόσιο πλούτο, να καταδικάσει τις μεγάλες πλειοψηφίες σε ακραία φτώχεια, χωρίς αξιοπρεπή εργασία, και κοινωνική ασφάλιση, χωρίς ποιοτική δημόσια εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη, χωρίς δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Επιβεβαιώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας αλλά και ταυτόχρονα την πολιτική μας βούληση να συντονίσουμε και να εναρμονίσουμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες μας, σε κάθε δυνατό επίπεδο και βαθμό, σε περιφερική και παγκόσμια κλίμακα, εναντίον των κοινών εχθρών μας. Οι φοιτητές και η εργαζόμενη νεολαία, που σήμερα δίνουν ιδιαίτερα μαζικούς και αναβαθμισμένους αγώνες  στην Χιλή και την Ελλάδα, στο πρόσφατο παρελθόν όπως και σήμερα, που σίγουρα θα προστεθούν και νέες και νέοι από άλλες χώρες, στις δυο ηπείρους, μπορούν να δώσουν τα πρώτα βήματα σε έναν αγωνιστικό δρόμο γεμάτο ελπίδες στην Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, τον Αραβικό Κόσμο και την Ασία. Μπορούμε να πλημμυρίσουμε πλατείες και δρόμους γιατί είμαστε το 99% !!.

Θα παλέψουμε μαζί πιο δυναμικά και αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά, για να ανοίξουμε νέους δρόμους απελευθέρωσης, για την πραγματική κυριαρχία και ανεξαρτησία των λαών προς τον σοσιαλισμό, με ελευθερία και δημοκρατία.

 

Οι παρακάτω πολιτικές οργανώσεις και φορείς παρόντες στην 2η Διεθνή συνδιάσκεψη του Ιδρύματος Λάουρα Κάμπος στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας, 30/11/2011.

 

Μέτωπο Αριστερών Δυνάμεων – Αργεντινή

Σοσιαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων – Αργεντινή

Κίνημα Ιθαγενών TUPAC-IRI – Βολιβία

Κόμμα Σοσιαλισμού και Ελευθερίας - Βραζιλία

Ομοσπονδία φοιτητικών συλλόγων – Χιλή

Κίνημα για αξιοπρεπή κατοικία - Χιλή

Δημοκρατικός πόλος - Κολομβία

Κ. Κ. Κούβας

DIE LINKE – Γερμανία

Ενωμένη Αριστερά – Ισπανία

Αριστερό Μπλόκο – Πορτογαλία

ΣΥΝ – Ελλάδα

Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιρλανδίας

Μέτωπο της Αριστεράς – Γαλλική Γουιάνα

Νέα Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Γαλλία

Κίνημα «STOP THE WALL» – Παλαιστίνη

«OCCUPY WALL STREET» - ΗΠΑ

Εργατικό Κόμμα – Πακιστάν

Ομοσπονδία Φοιτητικών Συλλόγων – Περού

CWI – Μεγ. Βρετανία

Επαναστατική Σοσιαλιστική Λίγκα – Τυνησία

Κίνημα Λαϊκών Συνελεύσεων – Ουρουγουάη

FMLN – Ελ Σαλβαδόρ

Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης Ονδούρα

Ενοποιημένο Σοσιαλιστικό Κόμμα – Βενεζουέλα

Πολισάριο – Δυτική Σαχάρα