Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/08/2002

Ανακοίνωση του Συνασπισμού για θέματα Παιδείας

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία, τονίζει:

Ο Πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι "η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε διάσταση με τους Πανεπιστημιακούς", ενώ από ότι φάνηκε από τις δηλώσεις κουβεντιάστηκε και ευτυχώς απορρίφθηκε η ...επιστράτευσή τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διάσταση με τους Πανεπιστημιακούς, έχοντας οδηγήσει με την αδιαλλαξία της στο κλείσιμο των Πανεπιστημίων.

Οι Πανεπιστημιακοί δεν ζητάνε αυξήσεις. Ζητάνε τα επιδόματα που ούτως ή άλλως παίρνουν, να ενταχθούν στο μισθό και στις συντάξεις. Ούτε καν όλα, σαν ένδειξη καλής θέλησης. Ζητάνε διάλογο τώρα και όχι στο μέλλον. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, είχε απευθύνει δημόσια έκκληση στον Πρωθυπουργό να συνομιλήσει με τους Πανεπιστημιακούς. Έκκληση που με ανοιχτή επιστολή είχε προτείνει και η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών. Ο κ. Σημίτης, όμως, απαξίωσε να απαντήσει.

Οι Πανεπιστημιακοί υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί τελικά να κάνει διάλόγο μαζί τους. Όσο νωρίτερα, τόσο καλλίτερα.

To Γραφείο Τύπου