Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/12/2011

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα τις παρακολουθήσεις των συγκεντρώσεων των ελλήνων πολιτών από την Ε.Υ.Π.

Σε πρόσφατα δημοσιεύματα του περιοδικού τύπου αποκαλύπτονται έγγραφα τα οποία αφορούν «αναφορές» κινητοποιήσεων πολιτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ηράκλειο Κρήτης. Στα «απόρρητα» έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρεται αναλυτικά, από τους πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών η διοργάνωση αλλά και η σύνθεση των κινητοποιήσεων.

Επειδή όλα αυτά μας γυρίζουν πίσω σε πρακτικές άλλων εποχών και σε μαύρες εποχές που οι «ασφαλίτες» παρακολουθούσαν κάθε πολίτη που αντιδρούσε και δεν συμμορφώνονταν προς τας υποδείξεις.

Επειδή το ζήτημα που προκύπτει είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και αποτελεί ζήτημα δημοκρατίας.

Επειδή και αυτά τα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την παρείσφρηση των υπηρεσιών ασφαλείας στις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις  με σκοπό την προβοκάτσια.

Επειδή το ύψος των μυστικών  κονδυλίων προς την Ε.Υ.Π. έχει εκτοξευθεί.

Επειδή τέλος δεν πρόκειται να δεχθούμε την ποινικοποίηση των μαζικών και δυναμικών αγώνων του ελληνικού λαού απέναντι στα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που συνεχώς καλείται να σηκώσει και την τρομοκράτησή του.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού θεωρούνται πως αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»;

2.    Τι εξηγήσεις δίνει το αρμόδιο Υπουργείο για το συμβάν αυτό; Τι ζητούσαν στο χώρο των συγκεντρώσεων του ελληνικού λαού οι πράκτορες της ΕΥΠ; Πώς χρησιμοποιούνται οι συγκεκριμένες πληροφορίες; Προς τα που διοχετεύονται και για ποιο λόγο;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Βασίλης Μουλόπουλος