Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/12/2011

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκη: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κατάταξη σε οργανικές θέσεις 187 εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού - Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κατάταξη σε οργανικές θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου 187 εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δεδομένου ότι στη με αρ. 90/14.10.2011 αίτηση κατάθεσης εγγράφων δεν λάβαμε απάντηση, επανερχόμαστε στο θέμα της αδικαιολόγητης  καθυστέρησης στην κατάταξη σε οργανικές θέσεις, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, 187 εργαζομένων του ΥΠΠΟΤ, που, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Π, υπάγονται στις διατάξεις του ΠΔ 164/2004 από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στη με αρ.ΤΚΕ/Φ2/19548/06.10.2011 απάντηση σας σε σχετική ερώτησή μας  (με αρ. 20878/28.7.2011), μας  πληροφορείτε ότι έχει υποβληθεί ερώτημα στο Νομικό Σύμβουλο του Κράτους,  για  το αν η κατάταξη των 187 εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού υπόκειται στον περιορισμό του άρθρου 101 του Ν. 3833/2010.  

Έπειτα από τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

•    Υπάρχει απάντηση του Νομικού Συμβούλου του κράτους για το θέμα; Αν ναι, τότε, παρακαλούμε, να μας γνωστοποιήσετε την σχετική απάντηση .

•    Αν δεν έχει απαντηθεί  ακόμη το ερώτημα, δεδομένου ότι  αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε πότε θα απαντηθεί το ερώτημα.

Επίσης παρακαλούμε να μας καταθέσετε τα κατωτέρω:

•    Το έγγραφο του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το οποίο υποβλήθηκε το σχετικό ερώτημα στο Νομικό Σύμβουλο του Κράτους.

•    Το έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης   στο οποίο αναφέρεται η αναγκαιότητα κατάταξης των 187 εργαζομένων σε οργανικές θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο ΥΠΠΟΤ, καθώς εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο ερωτών βουλευτής

Τάσος Κουράκης