Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/12/2011

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τα ποσοστά ανεργίας του Σεπτέμβρη 2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ποσοστά ανεργίας του Σεπτέμβρη 2011.

Ανεξάρτητα από τα επίσημα ποσοστά ανεργίας, που και αυτά κινούνται σε πρωτοφανή επίπεδα, η πραγματική ανεργία έχει φτάσει ήδη στο 22% και κινείται ολοταχώς μέχρι τις αρχές του 2012 προς το 26%, δηλαδή στα ποσοστά του 1961, που ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών που έφυγε ποτέ από την χώρα μας.

Αυτά τα πάρα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, με κύρια θύματα τους νέους που ένας στους δύο αναγκάζεται να ξενιτευτεί, είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, που συνεχίζει και η σημερινή, οι οποίες οδηγούν την οικονομία σε βαθειά ύφεση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ανεργία, τη φτώχεια και τη εξαθλίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους  και τη νεολαία να εντείνουν ακόμα περισσότερο τους αγώνες τους για την ανατροπή των ανθρωποκτόνων πολιτικών, που τους καταδικάζουν στην ανεργία και στη φτώχεια, καθώς και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ακροδεξιάς που τις εφαρμόζει πιστά και για να ανοίξουν το δρόμο για μία προοδευτική αριστερή κυβέρνηση, που θα βάλει ένα τέλος στη λεηλασία του λαού και της χώρας και θʼ ανοίξει νέες ελπιδοφόρες προοπτικές για την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους.

To Γραφείο Τύπου