Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/12/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης του Ν.Βούτση στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5»

Ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ,  σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» ανέφερε άλλων τα εξής:

Για τη δυνατότητα σύγκλισης των δυνάμεων της αριστεράς

Είναι φυσιολογικό να βλέπουν τα κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου ότι πέφτουν τα ποσοστά τους στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και αυτά θα έπεφταν πολύ περισσότερο αν υπήρχε μια πραγματική ελπίδα για μια σύγκλιση και μια πολιτική ενότητα, για μια μετωπική δηλαδή διαμόρφωση με όλες τις δυνάμεις της αριστεράς.

Από αυτήν την πλευρά παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον, πέραν της προφανούς διάστασης που υπήρχε σε απόψεις, την κατάθεση των στρατηγικών απόψεων από τις δυνάμεις της αριστεράς μέσα στη βουλή.  Ήταν μια συζήτηση η οποία από όλες τις πλευρές δεν έμεινε σε αφορισμούς. Από την πλευρά της ηγεσίας του ΚΚΕ δεν έμεινε σε εμμονές πλήρους απαξίωσης του μαζικού κινήματος που είναι προφανώς κάτι πολύ ευρύτερο,  του κόμματος ή και μη αναγνώρισης των άλλων αριστερών πολιτικών δυνάμεων που επίσης προφανώς δεν είναι μόνο το ΚΚΕ. Ήταν μια συζήτηση, με τη διάσταση των απόψεων, για στρατηγικά ζητήματα που όμως είναι συζήτηση και δεν είναι αφορισμοί και a priori διεκδίκηση μονοκαθεδρίας.

To Γραφείο Τύπου