Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/12/2011

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή, Ε.Αμμαντίδου για την σπατάλη κονδυλίων κατά τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Βίντεο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης: http://www.youtube.com/watch?v=QVsrOx6KV9E


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΜΖ΄
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ερχόμεθα στην τελευταία προς συζήτηση επίκαιρη ερώτηση  με αριθμό 256/5-12-2011 της Βουλευτού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κυρίας Ευαγγελίας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων κατά τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Η κύρια Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρακαλείται να διατυπώσει την ερώτησή της.

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, στην πολιτική σας κατεύθυνση έχετε συγχωνεύσεις, καταργήσεις σημαντικών οργανισμών. Συστάθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός «Δήμητρα», με την υπʼ αριθμόν 188763/10-10-2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση και συγχώνευσε το ΕΘΙΑΓΕ, το ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, τον ΟΠΕΓΕΠ και τον ΕΛΟΓΑΚ με στόχο μεταξύ άλλων την «οικονομία κλίμακας».

Θα περίμενε λοιπόν κανείς μία σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες θα είχαν ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων, όπως τη λειτουργία των υπηρεσιών του οργανισμού στα κτήρια του ΕΘΙΑΓΕ που ανήκουν στο Υπουργείο σας, την αξιοποίηση υπάρχοντος προσωπικού και τον περιορισμό ανάθεσης έργων σε εξωτερικούς συνεργάτες, την αξιοποίηση της περιουσίας της οποίας τη νομή και χρήση έχει το ΕΘΙΑΓΕ, αλλά και άλλα πολλά που θα μπορούσατε να κάνετε.

Αντίθετα προς τον παραπάνω στόχο αποφασίστηκε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του καινούργιου οργανισμού, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος να δίνει έργα με απευθείας ανάθεση, μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ όταν στο ΕΘΙΑΓΕ το ποσό ήταν 3.000 ευρώ με εκτίμηση τιμών.

Αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεση του λογότυπου του νέου Οργανισμού σε εξωτερικό συνεργάτη. Αποφασίστηκε η ενοικίαση κτηρίων για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών του Οργανισμού. Το θέμα αυτό αφορά ένα υπέρογκο ποσό, παρά τις μειώσεις που έχουν μεσολαβήσει, για το ενοίκιο της έδρας του ΟΠΕΓΕΠ. Ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια περίπου με 45.000 ευρώ το μήνα και μετά από μειώσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, κατέληξε σήμερα στα 32.000 ευρώ για 1.400 τετραγωνικά μέτρα. Το ενοίκιο αυτό πληρώνει ο ΟΠΕΓΕΠ και τώρα πλέον ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός στου κτήριο της οδού Άνδρου 1 και Πατησίων, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται η έδρα του νέου Οργανισμού χωρίς να παρέχεται –και το αναφέρω ενδεικτικά- ούτε μία θέση πάρκινγκ.

Πέραν του γεγονότος ότι το ενοίκιο αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά, πρόκληση προκαλεί επιπλέον και ο φωτογραφικός τρόπος που μεθοδεύεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να προκριθεί ως έδρα του καινούργιου Οργανισμού ξανά το συγκεκριμένο κτήριο που ήταν η έδρα και του πρώην ΟΠΕΓΕΠ. Και όλα αυτά την περίοδο που στο νέο Οργανισμό πρόκειται να απολυθεί το 50% των εργαζομένων της κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ και να βγουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς ερευνητές, παρά το γεγονός ότι η κατηγορία των ερευνητών εξαιρείται από αυτό το μέτρο.

Και ρωτάω τα εξής πολύ συγκεκριμένα θέματα: Είστε σύμφωνοι με τις αποφάσεις του προσωρινού Δ.Σ.; Και αν δεν είστε, τι πρόκειται να κάνετε από τη δική σας τη μεριά; Επίσης, θα θέλαμε να αποσαφηνίσετε ποια μέτρα θα πάρετε, ώστε να διασφαλίζεται άμεσα και στο μέλλον η εξοικονόμηση πόρων.

Και δεύτερον, αν θα επανεξετάσετε το καθεστώς του νέου Οργανισμού, ώστε να μην απολυθούν εργαζόμενοι και να μην εξωθηθούν ερευνητές στη συνταξιοδότηση, με βασικό στόχο να είναι σε θέση ο νέος Οργανισμός να ανταπεξέλθει και διοικητικά στο επιστημονικό και ερευνητικό του έργο;

Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης):  Το λόγο έχει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. 

 Χαίρομαι γιατί η κυρία Βουλευτής έχει αυτή την ευαισθησία και μιλάει για την εξοικονόμηση ποσών. Αυτό θα πρέπει να κάνει όλη η Κυβέρνηση κάθε στιγμή, προκειμένου να δείξει ότι είναι συνεπής με τις αρχές, το πρόγραμμα και τις διαδικασίες ιδιαίτερα αυτών των ημερών που είναι πολύ δύσκολες και πάρα πολύ, αν θέλετε, αγχώδεις.

Μόνο που η πληροφόρησή σας, κυρία συνάδελφε, είναι λίγο ελλιπής. Και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα, αφού εκ των προτέρων θα ήθελα να σας πω ότι πράγματι αν υπάρχει οποιαδήποτε διαδικασία, εγώ θα παρακολουθήσω όλες τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και αν χρειάζεται να παρεμβαίνω, θα παρεμβαίνω προφανώς για την τήρηση της νομιμότητας, αλλά κυρίως των στόχων που θέτει η Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση αυτών των οργανισμών, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η συγχώνευση προϋπολογίζει τουλάχιστον 1.700.000 ευρώ, οικονομία κλίμακας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ενιαίου Οργανισμού, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση των τεσσάρων οργανισμών.

Θα ήθελα, λοιπόν, να πω πολύ γρήγορα τα εξής σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες ερωτήσεις που κάνετε.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη ερώτηση, μάλλον δεν είστε καλά πληροφορημένη. Τα 3.000 ευρώ για το ΕΘΙΑΓΕ αφορούν ρύθμιση του έτους 1991 με την υπʼ αριθμόν 32156 Απόφαση του Υπουργού Γεωργίας με θέμα «Τροποποίηση Κανονισμού Προμηθειών του ΕΘΙΑΓΕ». Η απόφαση για τις 20.000 ευρώ δεν είναι του Οργανισμού ούτε δική μου, ούτε δηλαδή αυτής της Κυβέρνησης, αλλά είναι σύμφωνη με την υπʼ αριθμόν 35130 Απόφαση του 2010 του Υπουργού Οικονομικών και για να προσαρμοστούν σε σχέση με τις τιμές του ʼ91, αυτές οι διαδικασίες ανέβασαν το ποσό της απευθείας ανάθεσης από τις 3.000 ευρώ στις 20.000 ευρώ. Εδώ δεν υπάρχει καμμία εξαιρετική διαδικασία και απλά εφαρμόζεται ο νόμος.   

Δεύτερον, σε ό,τι αφορά την υπόθεση που έχει σχέση με τη μελέτη αποτύπωσης των υφισταμένων μηχανογραφικών και πληροφοριακών υποδομών, δεν είναι πράξη ανάθεσης του έργου αυτό που έγινε. Είναι διαπίστωση της ανάγκης αποτύπωσης των υφισταμένων αυτών πραγμάτων και την πρόταση σχεδιασμού ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος. Για τη λήψη της απόφασης προηγήθηκε διερεύνηση για το αν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το έργο με το υπάρχον προσωπικό και αποφασίστηκε, επειδή δεν μπορεί να υλοποιηθεί από το υπάρχον προσωπικό, να προχωρήσει μια πρόταση και θα υποβληθεί εισήγηση στο διοικητικό συμβούλιο. Προφανώς θα γίνει διαγωνισμός.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο για την απʼ ευθείας ανάθεση του λογότυπου του νέου οργανισμού, πρέπει να ξέρετε ότι επειδή ο νέος οργανισμός συμπεριλαμβάνει τον ΟΠΕΓΕΠ και έχει ανάγκη του σήματος, γιατί κάνει οικονομικές, αν θέλετε, συναλλαγές, η άμεση χρήση ενός λογοτύπου ήταν αναγκαία. Αυτό, λοιπόν, έγινε με την εταιρεία που συνεργάζεται με τον Οργανισμό και κοστίζει λιγότερο από 2.000 ευρώ. Δεν μιλάμε για καμμιά ανάθεση κανενός ιδιωτικού έργου.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της στέγασης του Οργανισμού, που αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα, πρέπει να σας πω το εξής. Ζήτησα από το διοικητικό συμβούλιο οποιαδήποτε ενοικίαση ενός ενιαίου κτηρίου. Τα άλλα κτήρια από τα οποία θα φύγει ο Οργανισμός –του ΕΘΙΑΓΕ και τα άλλα- θα αξιοποιηθούν. Υπάρχουν προτάσεις πολύ συγκεκριμένες. Θα μειωθεί πολύ το οικονομικό κόστος. Θα είναι συνολικά 25% με 30% λιγότερο από το προηγούμενο. Έχουν μπει οι διαδικασίες για το οικονομικό κόστος, για την μετεγκατάσταση και για τις λειτουργικές, αν θέλετε, συνθήκες να είναι αυτές που πρέπει να είναι. Γίνεται κανονικός διαγωνισμός και μέσα απʼ αυτόν θα προκύψει η πρόταση που πρέπει να υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχει καμμία διαδικασία, αντίθετα πρέπει να σας πω ότι έκλεισε ήδη το γραφείο της Αθήνας του ΕΛΟΓΑΚ που πληρώναμε 2.500 ευρώ και τώρα κλείνει και της Θεσσαλονίκης που θα πάει στη Θέρμη που είναι δικές μας εγκαταστάσεις και ήταν άλλες 9.000 ευρώ. Εδώ δεν υπήρχε κτήριο που να ανταποκρίνεται λειτουργικά και γίνεται ένας κανονικός διαγωνισμός. Αν φανεί στην πράξη ότι είναι οποιαδήποτε «φωτογραφία», να το δούμε, αλλά νομίζω ότι η προκήρυξη δεν μιλάει για «φωτογραφία». Μιλάει, αντίθετα, για πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πάντως, το κυρίαρχο στοιχείο του διαγωνισμού -και αυτό σας το εγγυώμαι κι εγώ- θα είναι το οικονομικό κόστος της μονάδας. Αυτό θα είναι το πρώτο δηλαδή, όχι τα άλλα, φτάνει να υπάρχει και ένας συνδυασμός.

Τέλος, σε ό,τι αφορά του εργαζόμενους θέλω να σας πω το εξής. Καταρχήν κάνετε λάθος. Ο Οργανισμός δεν θεωρείται φορέας υποδοχής, αλλά φορέας νεοϊδρυθείς. Άρα, έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία της εφεδρείας των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ. Δεν πρόκειται να απολυθούν ΔΕ και ΥΕ. Σας το τονίζω για να το ξέρετε.

Σε ό,τι αφορά τους ερευνητές –και τελειώνω με αυτό, κύριε Πρόεδρε- πρέπει να σας πω ότι η διοίκηση του Οργανισμού, επειδή δεν εξαιρούνται ρητά από το νόμο, όπως για παράδειγμα γίνεται με τους ερευνητές της Γενικής Γραμματείας Τεχνολογίας και Έρευνας κάνει ένα ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σχετικά με τη διευκρίνιση της υπαγωγής τους ή όχι στο καθεστώς αυτό και μετά θα πάρουμε την οριστική απόφαση.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Έχετε και τη δευτερολογία σας, κύριε Υπουργέ.

Το λόγο έχει τώρα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, για να αναπτύξει την ερώτησή της.

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, λίγο τα ωραιοποιήσατε τα πράγματα, λίγο τα στρογγυλέψατε. Μακάρι να είναι, όπως ακριβώς τα λέτε εσείς στο κομμάτι των εργαζομένων: ότι δηλαδή, δεν πρόκειται ΥΕ και ΔΕ να απολυθούν, γιατί αυτός δεν είναι ένας οργανισμός υποδοχής, αλλά είναι ένας υπό σύσταση οργανισμός. Επειδή πάρα πολλά έχουμε δει το τελευταίο διάστημα και επειδή χθες κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι και την επόμενη ή το ίδιο βράδυ απολύονταν, καταλαβαίνετε την αγωνία αυτών των εργαζομένων.

Όσον αφορά το κομμάτι των ερευνητών, έχετε πετάξει το μπαλάκι στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Υποτίθεται πως ο σκοπός για τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ ήταν η δημιουργία οικονομίας κλίμακας και η εξοικονόμηση πόρων -όπως το θέσατε και το βλέπετε- για τον περιορισμό των εξόδων των συγχωνευθέντων οργανισμών. Είπατε ότι το 2010 έγινε μία αναθεώρηση του ποσού και αυτό είναι βάση νόμου και οπότε δεν γίνεται τίποτα. Απʼ ό,τι κατάλαβα την οικονομία κλίμακας τη βάλατε γύρω στο 25% με 30%.

Αναφερθήκατε και στα ακίνητα που έχει το ΕΘΙΑΓΕ και θα μπορούσαν αυτά να αξιοποιηθούν. Εδώ υπάρχει μια διαφορετική άποψη όσον αφορά την αξιοποίηση.

Βλέπουμε από την πλευρά της Κυβέρνησης και της χθεσινής και της σημερινής, πως η αξιοποίηση είναι εκποίηση και είναι χρήματα για το χρέος. Εδώ μιλάμε για έναν Οργανισμό που θα ήταν πολύ σημαντικός για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και για να στηρίξει την αγροτική παραγωγή. Αλλά δυστυχώς διαλύεται, κύριε Υπουργέ και το γνωρίζετε.

Αυτά τα ιδιόκτητα κτήρια είναι πολύ σημαντικό να αποδοθούν για το ερευνητικό και υπόλοιπο προσωπικό για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς και όχι για να εκποιηθούν.

Όσον αφορά τα θέματα του διευθύνοντος συμβούλου, δεν αναφέρατε κάτι.

Παρέθεσα στοιχεία τα οποία πηγάζουν από δημόσια έγγραφα και αποφάσεις, στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση όποιος το επιθυμεί. Αν υπάρχει αμφισβήτηση, εγώ θα σας τα φέρω και θα σας τα παραδώσω στο Υπουργείο.

Επίσης, να σας αναφέρω πως οι χαώδεις διαδικασίες με τις οποίες λειτουργεί ο νέος οργανισμός προκαλούν αδικίες και ως προς το μισθολογικό κομμάτι των εργαζομένων. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 188763 στο άρθρο 10 παράγραφος 8 γίνεται σαφές ότι η ίδρυση του νέου Οργανισμού μεταξύ άλλων στοχεύει στην κατάρτιση του ειδικού μισθολογίου με προφανή στόχο τη διασφάλιση μισθολογικών προνομίων όπως αυτά έχουν δοθεί κατά καιρούς σε «ημέτερους» στους υπό συνένωση οργανισμούς.

Κύριε Υπουργέ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στα πλαίσια της κατασπατάλησης και της κακοδιαχείρισης με βάση τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, δίνεται η δυνατότητα ανάθεσης της εκπροσώπησης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού σε εξωτερικούς δικηγόρους και συμβούλους, όταν ο Οργανισμός έχει 6 δικηγόρους-νομικούς συμβούλους. Εδώ θα ήθελα μια απάντηση. Κι αν τα γνωρίζετε, πώς τα σχολιάζετε;

Είπατε στους εργαζόμενους ότι η εφεδρεία και οι περικοπές μισθών είναι επιβεβλημένες. Είπατε ότι θα περιορίσετε τις σπατάλες του κράτους. Η πραγματικότητα μας αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Οι σπατάλες δυστυχώς πολλαπλασιάζονται. Οι μισθοί, όμως, περικόπτονται, όπως επίσης και οι θέσεις εργασίας. Κι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Το λόγο έχει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Θέλω να τονίσω απλά ότι αυτά που είπα ίσως δεν τα άκουσε καλά η αγαπητή συνάδελφος.

Κατʼ αρχήν, ο Οργανισμός έγινε όχι για να διαλυθεί, αλλά για να ανταποκριθεί σʼ αυτό που δεν γινόταν μέχρι τώρα, δηλαδή να εξυπηρετείται ο αγρότης. Γιατί οι γεωπόνοι ήταν στα γραφεία τους. Γιατί ήταν τέσσερις οργανισμοί ανεξέλεγκτοι. Γιατί ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Γιατί κάνανε συμβάσεις με τους ιδιώτες χωρίς να ελέγχονται από κανέναν. Δεν υπήρχε ένας γεωπόνος ή ένας κτηνίατρος δίπλα στον αγρότη.

Τώρα ενώνουμε την παραγωγή με την εφαρμοσμένη έρευνα, με την κατάρτιση, με την εκπαίδευση. Αναβιώνουμε τις γεωργικές σχολές. Κάνουμε εθνική περιουσία τους πόρους που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα και τα ζωικά είδη, τα ντόπια. Φτιάχνουμε ολόκληρη διαδικασία όπου σε κάθε περιφέρεια αποδίδουμε την κατάρτιση. Φτιάχνουμε μια διαδικασία για τη δημιουργία δέκα, δεκατριών βοτανικών κήπων. Έχουμε έναν οργανισμό –και θα έρθει τώρα ο νόμος στη Βουλή, γιατί είναι από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, σύμφωνα με αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο- και θα καταλάβετε τι σημαντικά πράγματα θα κάνει.

    Δεύτερον, όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου εμφανίζονται στη «Διαύγεια». Δεν κομίζετε γλαύκα εις Αθήνας. Όλοι τις έχουν και όλοι τις βλέπουν.

    Τρίτον, επαναλαμβάνω –γιατί τα μπλέξατε λίγο στην απάντησή σας- ότι για τους ΥΕ και ΔΕ δεν υπάρχει θέμα. Δεν υπάγεται σʼ αυτή την κατηγορία ο οργανισμός. Είναι νεοϊδρυθείς από συγχώνευση και όχι διαλυόμενος.

Επίσης επαναλαμβάνω ότι οικονομία κλίμακας θα γίνει και εγώ προσωπικά εγγυώμαι ότι το οικονομικό κόστος της ενοικίασης των νέων γραφείων θα είναι 25% με 30% φθηνότερο απʼ όσα πληρώναμε μέχρι τώρα.

Τρίτον, επαναλαμβάνω ότι η απευθείας ανάθεση υπακούει σε σύγχρονους νόμους που έχουν ψηφιστεί το 2010 και δεν έχουν σχέση μʼ εκείνη την παλιά διαδικασία των 3.000 ευρώ του ΕΘΙΑΓΕ πριν το 1991. Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε με τον ίδιο τρόπο το κόστος του 1991 μʼ αυτό του 2011.

    Επίσης πρέπει να σας πω ότι ο Πρόεδρος του Οργανισμού είναι εξέχων καθηγητής νομικός και με μεγάλη εμπειρία σʼ όλα τα θέματα νομικής μορφής και είναι ένας άνθρωπος ακέραιος και πάρα πολύ σημαντικός. Αυτός μπήκε προσωρινά γιατί μετά το νόμο θα υπάρξει κανονικός διορισμός που θα περάσει από την έγκριση της Βουλής, άρα θα έχετε άπλετη τη δυνατότητα να κάνετε ό,τι έλεγχο θέλετε.

Αυτά τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσατε απαντήθηκαν με τον πιο κατηγορηματικό και συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία και καμία σύγχυση για το τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο.

Βίντεο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης: http://www.youtube.com/watch?v=QVsrOx6KV9E