Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/12/2011

Στα δικαστήρια Πολυγύρου παρευρέθηκε η νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγ. στο πλευρό των εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς

Η νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελία παρευρέθηκαν στην δίκη των τριών συνδικαλιστών που διώκονται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς. Οι τρεις συνδικαλιστές, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και δύο μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς «Κέλυφος», διώκονται με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης (!). Στην πραγματικότητα η διοίκηση του Στέγκου και του Πόρτο Καρράς τους σύρει στα δικαστήρια για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Οι 800 εποχικοί και μόνιμοι εργαζόμενοι στο Πόρτο Καρράς προχώρησαν σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες διεκδικώντας το αυτονόητο: την καταβολή των μισθών τους και των επιδομάτων τους. Στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι είχαν αποκλείσει την κεντρική πύλη του Πόρτο Καρράς. Αυτή η πράξη θεωρείται από την Εισαγγελία ότι στοιχειοθετεί το αδίκημα της «διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η εργοδοσία επιδιώκει μέσα από την δίωξη των τριών συνδικαλιστών την ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων, την τρομοκράτηση τους και την μεταφορά της συζήτησης μακριά από το πραγματικό επίδικο που είναι η καταβολή των οφειλόμενων μισθών και επιδομάτων. Έτσι η εργοδοσία προσπαθεί από κατηγορούμενος να γίνει κατήγορος θεωρώντας ότι μπορεί να ξεφύγει. Αυτές όμως οι μεθοδεύσεις θα πέσουν στο κενό. Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την δικαίωση τους. Ο αγώνας τους είναι κομμάτι του αγώνα της εργατικής τάξης για αξιοπρέπεια, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας των εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς είναι μέρος του αγώνα της εργατικής τάξης για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών. Καλούμε την επίσημη πολιτεία να πάρει θέση ενάντια στις διώξεις των εργαζομένων. Να πάρει θέση για το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα των εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς».

To Γραφείο Τύπου