Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/09/2002

Δήλωση Ν.Βούτση σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Δήλωση Ν.Βούτση,υπεύθυνου Τύπου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ,σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργούστη ΔΕΘ

Οι Έλληνες πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι δε συμμερίζονται την εικόνα που φιλοτέχνησε και τη φαντασίωση που εκφράζει για τη σημερινή Ελλάδα ο λόγος του κ.Σημίτη. Δεν αποδέχονται την πολιτική έπαρση, την αλαζονεία και την έκδηλη αυταρέσκεια που συγκαλύπτουν υποκριτικά τη συντηρητική επιλογή για μεγαλύτερη λιτότητα, κοινωνική υποβάθμιση και απαξίωση των οραμάτων τους.

Εξάλλου στον Ρ/Σ Φλας 9.60 (Γ. Σταματόπουλος) ερωτηθείς για τη μη αναφορά του κ.Σημίτη σε "άνοιγμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των δημοτικών εκλογών" μεταξύ άλλων τόνισε τα παρακάτω:

Δεν έχει τόση σχέση με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Θέλω να είμαι σαφής και θα αναφερθώ και στην προχτεσινή ομιλία του κ. Σημίτη. Ο κ. Σημίτης προσωπικά - και έχει σημασία αυτό διότι βάζει τη σφραγίδα του στις μεγάλες επιλογές του ΠΑΣΟΚ - έχει προσχωρήσει πλέον στην ιδέα του να αναγάγει το θέμα της "ασφάλειας", όπως έγινε και με άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, μετά και την 11η Σεπτέμβρη σήμερα, ως κεντρικό άξονα της αναφοράς του στους πολίτες αποσυνδεμένο πλήρως από τα στοιχεία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προόδου, της πολύπλευρης ανάπτυξης του ανθρώπου, της επίλυσης μεγάλων οικουμενικών προβλημάτων, κ.λ.π.

Η προσχώρηση σε αυτήν την ιδέα, λοιπόν, ακόμα περισσότερο από αυτό που λέγαμε μέχρι τώρα για τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, απομακρύνει το ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση, τον ίδιο τον κ. Σημίτη από τη σύγκλιση με τις αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις. Πιστεύω πως είναι εντελώς συνειδητή επιλογή.

To Γραφείο Τύπου