Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/12/2011

Συνάντηση του Συμβουλίου Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες η έκτακτη συνάντηση του Συμβουλίου Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στην έκτακτη αυτή συνάντηση συμμετείχαν επικεφαλής και ηγετικά στελέχη κομμάτων του ΚΕΑ από 10 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Γερμανικής Αριστεράς, Κλάους Έρνστ, ο Πρόεδρος του ΚΕΑ και Εθνικός Γραμματέας του Γαλλικού ΚΚ, Πιέρ Λοράν και η Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ εκ μέρους της Ενωμένης Αριστεράς και του ΚΚ Ισπανίας, Μαϊτέ Μόλα.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η άμεση ανάγκη έντασης των κοινών πρωτοβουλιών πανευρωπαϊκού συντονισμού στα κινήματα αντίστασης και τους θεσμούς, ιδιαίτερα μετά την καταστροφική απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, που οδηγεί τους ευρωπαϊκούς λαούς σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία και φτώχεια, επιβάλλοντας στενότερη επιτήρηση και ακόμη σκληρότερα μέτρα λιτότητας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού χαρακτήρισε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής ως άλλο ένα βήμα προς τη διάλυση της Ευρωζώνης, περιέγραψε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους,  τονίζοντας πως «ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι αυτό που περιμένει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, αν δεν αντιδράσουν συντονισμένα στην Ευρώπη-φυλακή που σχεδιάζουν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί».

Με ευθύνη του Προεδρείου του ΚΕΑ θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Προέδρων του ΚΕΑ, με βάση τους προβληματισμούς και τις προτάσεις που αναπτύχθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Βερολίνο, όπου στις 13-15 Ιανουαρίου θα διοργανωθεί η επόμενη σύνοδος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ.

To Γραφείο Τύπου