Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/12/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος, εδώ και ένα χρόνο, είχε αναδείξει τον κίνδυνο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας. Στις 30/12, απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση νησιωτών κυβερνητικών βουλευτών, είχαμε σημειώσει σε σχετική μας ανακοίνωση, ότι: “το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έχει τεθεί και μάλιστα όχι ως "πρόταση του ΔΝΤ", Έχει τεθεί, από τους κυβερνητικούς παράγοντες, που συνομιλούν με τους ελεγκτές του ΔΝΤ!”

Την ίδια περίοδο, με δυο ερωτήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε φέρει το θέμα στην βουλή, όταν ο τότε αρμόδιος υπουργός, αλλά και τοπικοί βουλευτές, έδιναν καθησυχαστικές απαντήσεις, αν και γνώριζαν ότι αυτό είχε ψηφιστεί και από τους ιδίους!

Σήμερα, το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών, δηλαδή των νησιωτών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εκφράζουν την αντίθεσή τους, στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών!

Κοροιδεύουν κατάμουτρα τους νησιώτες!

Γίνεται πλέον σαφές, ότι η εντολοδόχος της ΤΡΟΙΚΑΣ ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει κατά γράμμα όλες τις καταστροφικές διατάξεις του μνημονίου, αδιακρίτως κόστους και συνεπειών, ιδιαίτερα στη παραμεθόρια περιοχή. Επισημαίνουμε ότι ο συντελεστής ΦΠΑ δεν είναι χάρισμα στους νησιώτες, αλλά αναγκαίο αντιστάθμισμα στα υψηλά μεταφορικά και τη δυσκολία διαβίωσης, ιδιαίτερα σε μικρά νησιά του Αιγαίου.

Γι αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία η συνολική πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης των τραπεζών –ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-και ΛΑΟΣ!

Εμείς λέμε: Ο μόνος τρόπος για να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ, είναι η κυβέρνηση να βρει απέναντί του όλους τους κατοίκους του Αιγαίου. Τους μαζικούς φορείς, τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις των εργαζομένων, τους συνεταιρισμούς, αλλά και κινήσεις των πολιτών των νησιών που πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Αυτοί είναι που θα δώσουν στη κυβέρνηση του μνημονίου την απάντηση που της αρμόζει!

Δεκέμβρης 2011

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ