Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/09/2002

Εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο!

Με αφορμή το εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής, έκανε την εξής δήλωση:

Το σοβαρό εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη δεν είναι ένα απρόβλεπτο και τυχαίο γεγονός.

Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων στα δίκτυα της ΔΕΗ, 8 μήνες μετά το ατύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.

Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο! Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν ατελείωτες ώρες σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας και της ζωής τους, παρ’ ότι εδώ και καιρό είχαν καταγγείλει ότι το σύστημα MAGALDI για την αποκομιδή της τέφρας δημιουργεί προβλήματα.

Το ατύχημα είναι αποτέλεσμα της πορείας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, θυσία στο βωμό της με κάθε τρόπο αύξησης της κερδοφορίας της επιχείρησης και της μείωσης του κόστους. Είναι επακόλουθο της εντατικοποίησης της εργασίας στο όνομα της διαθεσιμότητας των μονάδων, της έλλειψης προσωπικού και συντηρήσεων, της απουσίας στην πράξη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ο ΣΥΝ ζητά να μην κουκουλωθεί η υπόθεση και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Καλεί την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να αναλάβουν τις δικές τους πολιτικές ευθύνες και αντί για ευχολόγια να προωθήσουν επιτέλους μέτρα όπως η άμεση πρόσληψη του αναγκαίου εργατοτεχνικού προσωπικού, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων και η σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

To Γραφείο Τύπου