Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/12/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΝ σχετικά με τη συνάντηση Ρέππα - τρόικας για το σχεδιασμό απολύσεων στο δημόσιο

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑ.Ο.Σ. και η τρόϊκα επαναβεβαίωσαν χθες τον κεντρικό στόχο της μείωσης των απασχολούμενων στο δημόσιο κατά 150.000 τουλάχιστον μέχρι το 2015.

Σχεδιάζουν χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, γκρεμίζοντας ανθρώπινες ζωές και δικαιώματα. Διαλύουν το δημόσιο και κοινωνικό κράτος, αποστερώντας έτσι από το κοινωνικό σύνολο το δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης στα όποια κοινωνικά αγαθά έχουν απομείνει.

Το μικρότερο κράτος και οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούν δεν έχουν σχέση με την αντιμετώπιση των παθογενειών ή δυσλειτουργιών της κρατικής μηχανής, όπως ισχυρίζονται, αλλά, αντίθετα, συνδέονται με την παραπέρα περικοπή των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τις συνεχείς εκχωρήσεις παραγωγικών δραστηριοτήτων και ιδιωτικοποιήσεων με σκοπό την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης αποτελεί πλέον δημόσιο κίνδυνο και πρέπει να ανατραπεί. Η υπόθεση υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χαρακτήρα του, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και στήριξης του Δημόσιου Τομέα στη σημερινή συγκυρία πρέπει να γίνει υπόθεση όλων.

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης