Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/09/2002

Για τα θανατηφόρα ατυχήματα-εγκλήματα στην Motor Oil και στις οικοδομές

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, με αφορμή τα σημερινά θανατηφόρα ατυχήματα στην Motor Oil και σε οικοδομή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυστυχώς μια ημέρα μετά το ατύχημα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη η αλυσίδα του τρόμου συνεχίστηκε με τα νέα θανατηφόρα ατυχήματα στη Motor Oil και στις οικοδομές, ενώ έχουν προηγηθεί ατυχήματα στα γιαπιά του Ολυμπιακού χωριού και σε όλους τους χώρους εργασίες.

Ατυχήματα - εγκλήματα προδιαγεγραμμένα με την "άδεια" των αρχών, που αδιαφορούν προκλητικά στην χώρα μας για την ασυδοσία των επιχειρήσεων, οι οποίες αρνούνται να εφαρμόσουν, ακόμα και τα ελάχιστα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Η χώρα μας έχει το χρυσό μετάλλιο στην Ευρώπη στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και ο πρωθυπουργός της χώρας τολμά να μιλά για το νέο δόγμα της ασφάλειας, όταν οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στην εργασία τους την προστασία της υγείας και της ίδιας της ζωής τους.

Πίσω από τις ερμητικά κλεισμένες πόρτες των περισσότερων επιχειρήσεων δεν υπάρχει Σύνταγμα, δεν υπάρχει νόμος. Οι εργοδότες "τα γράφουν στα παλιά τους παπούτσια" και οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί (επιθεωρήσεις εργασίας και υγείας) είτε αδιαφορούν, είτε αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση, παρά τις άπειρες καταγγελίες των εργαζομένων και τις κραυγές απόγνωσης των θυμάτων.

Ο ΣΥΝ ζητάει άμεσο καταλογισμό των ευθυνών και από την κυβέρνηση να πάρει, επιτέλους, μέτρα για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Ο ΣΥΝ καλεί τους Έλληνες εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να αντισταθούν και να βάλουν τέρμα στις καθημερινές ανθρωποθυσίες σε βάρος τους στον βωμό της αύξησης των επιχειρηματικών κερδών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ!

To Γραφείο Τύπου