Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/12/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ

Για δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (ΟΑΚΑ) με την απειλή νέας πειθαρχικής δίωξης επιδιώκει να  τρομοκρατήσει και να φιμώσει την Ελένη Αυλωνίτου, στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο Γαλατσίου, γνωστή στο χώρο του αθλητισμού εργοφυσιολόγο – ερευνήτρια, πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης και εργαζόμενη από εικοσαετίας στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) του ΟΑΚΑ.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ασκούν πειθαρχική δίωξη στην Ελένη Αυλωνίτου γιατί δεν πήρε άδεια (!) προκειμένου να μετάσχει σε πολιτική εκπομπή και να μιλήσει για θέματα που περιέχονται σε κοινοβουλευτική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομες ενέργειες στον χώρο του αθλητισμού.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, αφού επί μήνες φρόντιζε να μην απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα προβλήματα του ΕΚΑΕ και για τα ζητήματα της αξιοκρατικής ανάδειξης των διοικητικών του στελεχών, επιτέλους αναγκάστηκε να απαντήσει, δίνοντας στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελένης Αυλωνίτου!

Αντί η διοίκηση του ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσει την διάλυση του ΕΚΑΕ και την πλήρη κατάρρευση της επιστημονικής υποστήριξης του αθλητισμού, σαν συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών, συνεχίζει να απειλεί και να τρομοκρατεί με πειθαρχικές ποινές τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους αρμόδιους να αφήσουν κατά μέρος τις εκδικητικές πρακτικές και την αθλητική ηγεσία να ασχοληθεί σοβαρά με τα χρονίζοντα προβλήματα του  ΟΑΚΑ και του ΕΚΑΕ. Σε κάθε περίπτωση οι απειλές προς τους εργαζόμενους θα πέσουν στο κενό.

Τμήμα Αθλητισμού