Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/12/2011

Ανακοίνωση του Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις και εξαγγελίες του υπουργού Υγείας

Με μια διπλή παράσταση, εντός και εκτός βουλής, ο Υπ. Υγείας επιβεβαίωσε την αναξιοπιστία των υποσχέσεών του τόσο για θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, όσο και στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Πριν λίγους μήνες δεσμευόταν ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει εξαλειφθεί η λίστα του ΟΚΑΝΑ, δεν θα κλείσουν, αλλά θα αποσυμφορηθούν τα προγράμματα υποκαταστάτων της Αθήνας και η εικόνα του κέντρου θα έχει βελτιωθεί.

Μόλις χθες ανακοίνωσε ότι έκλεισε δύο προγράμματα του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα, η λίστα θα εξαλειφθεί στο τέλος του χειμώνα και η εικόνα του κέντρου παραμένει οριακή, ενώ παρουσίασε και μια νέα πρόταση για «περισυλλογή» των τοξικομανών.

Πέρυσι δήλωνε ότι τον Ιούνιο του 2011 θα ξεκινούσε η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ η οποία θα διευκόλυνε την πρόσβαση των πολιτών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν θα υποβάθμιζε το επίπεδο των παροχών και θα διασφάλιζε αξιοπρεπείς αμοιβές στους γιατρούς.

Χθες ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσει από την 1 Ιανουαρίου του 2012, οι παροχές προς τους ασφαλισμένους είναι μειωμένες λόγω του μνημονίου, οι γιατροί θα εξετάζουν λιγότερους ασθενείς και θα αμείβονται με λιγότερα χρήματα.

Ένα είναι βέβαιο με τα χρονοδιαγράμματα και τις «κόκκινες γραμμές» του κ. Λοβέρδου: ότι υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Τμήμα Υγείας