Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/09/2002

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Μάλτας

Αντιπροσωπείατου ΣΥΝ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο τηςΜάλτας 

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Ν. Χουντής, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την εξωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Μάλτας.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Η Ελλάδα και η Μάλτα έχουν κοινά συμφέροντα, στην αλιεία και τον τουρισμό, στη ναυτιλία και την ευρωμεσογειακή συνεργασία.

Είναι ανάγκη να προχωρήσει απρόσκοπτα η ένταξη της Μάλτας στην Ε.Ε., όπως και της Κύπρου, που πληρούν τα κριτήρια και καλύπτουν τις προϋποθέσεις της Κοπεγχάγης. Στα πλαίσια μιας Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης πρέπει να ενισχυθεί και η προσπάθεια για την ειρηνική συνύπαρξη των χωρών. Σήμερα μάλιστα που υπάρχει και ο κίνδυνος ενός νέου πολέμου εναντίον του Ιράκ. Αυτός ο κίνδυνος πρέπει να αποτραπεί.

Οι ΗΠΑ επικαλούνται το επιχείρημα της ύπαρξης μέσων μαζικής καταστροφής, Αυτό το επιχείρημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κινητοποίηση όλης της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να είναι ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά, χημικά και άλλα μέσα μαζικής καταστροφής,

Οι χώρες της Ευρώπης, οι χώρες της Μεσογείου έχουν κάθε λόγο να κινητοποιηθούν ενεργά, ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός τέτοιου πολέμου. ΄Αλλωστε υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ από τον περασμένο Δεκέμβρη που προωθεί αυτό το αίτημα για ελεύθερη ζώνη από πυρηνικά, χημικά και όπλα μαζικής καταστροφής.

Ο πόλεμος θα είναι ότι χειρότερο για τις χώρες της Μεσογείου, ότι χειρότερο για τις χώρες της Ευρώπης. Και η Ευρώπη πρέπει να κινητοποιηθεί ενεργά για να αποτρέψει τις πολεμοχαρείς αποφάσεις της κυβέρνησης του κ. Μπους, που δεν έχουν τη νομιμοποίηση της διεθνούς κοινότητας.

To Γραφείο Τύπου