Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/12/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα

Η σχεδιαζόμενη για πολλοστή φορά αναθεώρηση του μνημονίου, αυτή τη φορά μάλιστα από την απονομιμοποιημένη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- Καρατζαφέρη, έρχεται να προσθέσει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ξεπούλημα όσο-όσο του δημόσιου πλούτου, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεων στο δημόσιο, περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών είναι μερικά από αυτά που συνθέτουν την τραγική εικόνα της κοινωνίας και της οικονομίας. 

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, δέσμια της σκληρής πολιτικής λιτότητας που πηγάζει από την ατζέντα της Μέρκελ και της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ΕΕ, ακολουθεί μια σκληρά ταξική και επικίνδυνη πολιτική, ενώ τα μέτρα που προωθεί θα δεσμεύσουν την κοινωνία πέρα από το 2015 και των ορίων της θητείας της.

Σε αυτή τη συγκυρία η αριστερά μπορεί και πρέπει να παίξει τον ιστορικό της ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας μέσα από τη συγκρότηση ενός πλατιού αντιμνημονιακού και αντινεοφιλελεύθερου μετώπου.

To Γραφείο Τύπου