Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2005

Επιστροφή στο Μεσαίωνα με το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού

Ενώ το τελευταίο διάστημα η Εκκλησία κλυδωνίζεται από αλλεπάλληλα σκάνδαλα, που αποκαλύπτουν μόνο μικρό μέρος της σήψης που έχει απλωθεί στους κόλπους της, συνιστά πρωτοφανή πρόκληση και εμπαιγμό προς την ελληνική κοινωνία η απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει νομοσχέδιο με το οποίο παραχωρεί αποφασιστικές αρμοδιότητες στην Εκκλησία σε θέματα Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, μνημείο αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και σκοταδισμού, ουσιαστικά παραδίδει μέρος της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις ορέξεις του Αρχιεπισκόπου, μέσα από μια ιδιόμορφη διαδικασία ιδιωτικοποίησής της: Ο κρατικός προϋπολογισμός αναλαμβάνει να επιχορηγεί με 6 δισ. ευρώ τον χρόνο την άσκηση και πανεπιστημιακής εξουσίας από τη «Δεξιά του Υψίστου». Και όλα αυτά τη στιγμή που πανεπιστήμια κλείνουν γιατί δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις οικονομικές ανάγκες τους.

Καλούμε τους πνευματικούς ανθρώπους, τους κοινωνικούς φορείς, όλη την ελληνική κοινωνία σε εγρήγορση, ώστε να εμποδιστεί με κάθε τρόπο αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος. Απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως αυτό το νομοσχέδιο και να προωθηθεί ο χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος.

Τμήμα Παιδείας