Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/12/2011

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελίας με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών

Απαράδεκτο: Κατατέθηκε τροπολογία για την επίσπευση των διαδικασιών απελευθέρωσης των αδειοδοτήσεων Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ) στο νόμο για τα γεωργικά φάρμακα!»

Για κατάφορη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατάθεση τροπολογίας για την αδειοδότηση των ΦΔΧ στον νόμο για τα γεωργικά φάρμακα σε συνάντηση τους με τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Βορίδης αιφνιδίασε τους αυτοκινητιστές καταθέτοντας τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, ενώ σε συνάντηση που είχε μαζί τους τούς διαβεβαίωσε ότι… μετά την ψήφιση και της τροπολογίας θα συγκροτήσει επιτροπή διαβούλευσης για τον τρόπο που θα γίνει το «άνοιγμα» του επαγγέλματος και η απελευθέρωση των αδειοδοτήσεων!

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία για τα οξύτατα προβλήματα του κλάδου. Επεσήμαναν ότι με την απελευθέρωση των αδειών και με την άρση του καμποτάζ που ορίζονται από το Ν. 3887/2010 οι περισσότεροι θα μείνουν άνεργοι με τα δάνεια που είχαν πάρει για τα οχήματα και τις άδειες «στην πλάτη», ενώ πρόσθεσαν ότι η εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα δημιουργήσει ολιγοπώλια που θα εκτοξεύσουν τα κόμιστρα όπως συνέβη και με τις ταχυμεταφορές. Οι εργαζόμενοι που αύριο έχουν Πανελλαδική Συνέλευση για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους, ζητάνε από τον Υπουργό να πάρει πίσω αυτή την τροπολογία και να μπει σε διάλογο για το μέλλον του κλάδου από μηδενική βάση.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι ο ν. 3887/2010 και όσες τροπολογίες γίνονται στο πνεύμα αυτού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση του κλάδου των αυτοκινητιστών ΔΧ φορτηγών και στην παραχώρηση όλου του μεταφορικού έργου στις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής όχι μόνο θα ρίξουν τους αυτοκινητιστές στην ανεργία, αλλά θα έχουν και πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την οικονομία όσο και για τους πολίτες. Η πολιτική της διάλυσης των πάντων και της εκποίησης κάθε παραγωγικού τομέα τις χώρας στα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων πρέπει νʼ ανατραπεί!

To Γραφείο Τύπου