Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/09/2002

Διάβημα-διαμαρτυρία ΣΥΝ στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Π.Γ., συναντήθηκαν σήμερα με τον Προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης .
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Στον Πρόεδρο και στα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης διατυπώσαμε τη διαμαρτυρία μας αλλά και τον έντονο προβληματισμό μας για τις συνθήκες που επικρατούν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τόσο εν όψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, όσο και κατά την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης εξάρθρωσης της 17Ν.

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι δεν είναι απλώς ένα τοπίο στην ομίχλη το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά είναι ένα χαώδες τοπίο στο οποίο δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά φαινόμενα παραπληροφόρησης, προσβολής ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, καταχρηστικής αξιοποίησης προσωπικών δεδομένων. Τέλος, δεν αντιμετωπίζονται ουσιαστικά οι αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας με την ισότητα που πρέπει να δίνεται σε όλους τους συνδυασμούς που μετέχουν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Το διάβημά μας στο ΕΣΡ γίνεται μετά και το χθεσινό διάβημα στον Υπουργό Εσωτερικών και πριν από την αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Τύπου. Ιδιαίτερα για τα θέματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών υπάρχει έντονη δυσφορία στην κοινή γνώμη. Προκαλείται η κοινή γνώμη όταν βλέπει αυτό το όργιο των δαπανών που ξεπερνάει ακόμη και τον ορυμαγδό της πολιτικής διαφήμισης για τις εθνικές εκλογές, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την αγορά τηλεοπτικού χρόνου και για τον έλεγχο και τη διαφάνεια στις προκλητικές αυτές δαπάνες.

΄Ετσι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικής ισότητας, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού και διαμορφώνονται με τους μηχανισμούς αυτής της άνισης και πολυδάπανης προβολής επιρροές και εντυπώσεις με αρνητικό κλίμα στην πολιτική δημοκρατική αντιπαράθεση.

To Γραφείο Τύπου