Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/12/2011

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στους απεργούς της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τα μέλη του κεντρικού συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλη, Δέσποινα Σπανού, Ζώη Πεππέ, Μάνια Μπαζέφσκι, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και συναντήθηκε με το συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των συντακτών Πάνο Σώκο, με τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των υπόλοιπων εργαζομένων Τάσο Μαμούκη και με άλλους συντάκτες και εργαζόμενους.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της στους απεργούς συντάκτες και εργαζόμενους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η οποία έδινε πάντα φωνή στα κοινωνικά κινήματα, στους εργατικούς και συλλογικούς αγώνες και στις κοινωνικές αντιστάσεις, να μην χρηματοδοτείται από το τραπεζικό σύστημα, ενώ την ίδια στιγμή χρηματοδοτούνται με άγνωστα και αδιαφανή κριτήρια άλλα, φιλικά προς την κυβέρνηση, συγκροτήματα Τύπου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να κλείσει και οι χίλιοι περίπου εργαζόμενοι «πλήρους απασχόλησης και αμειβόμενοι με μπλοκάκια» να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το κυβερνητικό-εκδοτικό και τραπεζικό μνημονιακό κατεστημένο ότι επιδιώκει συνειδητά να φιμώσει όσα ΜΜΕ αντιπαρατίθενται με τις μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας του λαού και της χώρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα και τις μεγάλες ευθύνες της εργοδοσίας για τη ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εφημερίδα.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θεωρεί τυχόν κλείσιμο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ πλήγμα για τη δημοκρατία και την απασχόληση εκατοντάδων εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πρωτοβουλίες και στη Βουλή και στο συνδικαλιστικό κίνημα για να μην κλείσει η ιστορική εφημερίδα, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων της, για να έχουν κανονική σύμβαση εργασίας οι αμειβόμενοι με μπλοκάκια και για να πληρωθούν από την εργοδοσία τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θεωρεί αυτονόητο ότι η εργοδοσία θα πρέπει σήμερα να ολοκληρώσει την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους συντάκτες και τους εργαζόμενους της εφημερίδας και να το καταβάλει και στους αμειβόμενους με μπλοκάκια, σύμφωνα με τις νόμιμες υποχρεώσεις της.

To Γραφείο Τύπου