Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/09/2002

ΣΥΝ προς Υπουργό Τύπου: Απαράδεκτη η κάλυψη των υποψηφίων στις επικείμενες δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές

ΣΥΝ προςΥπουργό Τύπου: Απαράδεκτη η τηλεοπτική κάλυψη τωνυποψηφίων στις επικείμενες δημοτικές -νομαρχιακές εκλογές

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και οι Ν. Βούτσης και Στ. Πιτσιόρλας, μέλη της Π.Γ, συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπα.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Μετά τις συναντήσεις μας με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο του ΕΣΡ, θέσαμε σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό Τύπου δύο ζητήματα που κατά τη γνώμη μας αφορούν στη λειτουργία των ΜΜΕ αυτή την περίοδο και τα οποία αποτελούν ορατό δημοκρατικό έλλειμμα.

Είναι απαράδεκτη η κάλυψη των υποψηφίων στις επικείμενες δημοτικές, νομαρχιακές εκλογές, στα πλαίσια ενός καθεστωτικού δικομματισμού, χωρίς δημοκρατική ισονομία για όλους.

Η επικοινωνιακή πολιτική των συνδυασμών που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα χρησιμοποιεί μέσα που προϋποθέτουν πακτωλό χρημάτων.

Οι ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί βρίσκονται σε αντίθεση με το πνεύμα του πρόσφατου Νόμου, που αφορά στη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.

Δεν είναι νοητό η πολιτική ηγεσία και τα αρμόδια όργανα να μην επικαλούνται και να μην ελέγχουν την κατ' αναλογία εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στο "πολιτικό χρήμα" και στην ισότητα των υποψηφίων και εν όψει των δημοτικών, νομαρχιακών εκλογών.

Επίσης θέσαμε το ζήτημα της, κατά παραβίαση κάθε δεοντολογίας, επικοινωνιακής λειτουργίας περί το θέμα της τρομοκρατίας, καθώς επί μήνες είμαστε μάρτυρες της προβολής σεναρίων, συνωμοσιών, διαρροών από επίσημα και ανεπίσημα κέντρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση, να διασύρονται πρόσωπα, να εντείνεται ένα κλίμα τρομολαγνείας, φαινόμενα που τελικά συσκοτίζουν την αναζήτηση της αλήθειας και τροφοδοτούν απόψεις που συντηρητικοποιούν την κοινωνία και μετατρέπουν την υπόθεση αυτή σε κεντρικό πεδίο πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης

Και για τα δύο θέματα δημόσια ο ΣΥΝ έχει πάρει θέση και έγκαιρα έχει επισημάνει στους κυβερνητικούς παράγοντες και τις αρμόδιες αρχές τις δικές τους ευθύνες.

To Γραφείο Τύπου